Nămolul de Sovata atentuează inflamațiile din sfera ginecologică

Apa din Lacul Ursu are calități maxime curative în perioada lunilor de vară și la început de toamnă (atunci când poți să te bălăcești în voie în apa lacului. Dar, apa sărată e la fel de minunată pe tot parcursul anului, când te poți bucura de ea în cadrul Centrului de Tratament afiliat lacului. Nămolul de Sovata atentuează inflamațiile din sfera ginecologică.

 

Lacul Ursu este un lac helioterm, cu o apa sărată hiperconcentrată. Salinitatea acestei ape creează o diferență semnificativă de temperatură la diferite straturi de adâncime, cu prezervarea căldurii prin prezența unui film superficial de apă dulce la suprafață, provenit din izvoare învecinate. La o adâncime de aproximativ 2 metri, temperatura lacului ajunge la peste 40 grade Celsius, aici, apa având cea mai ridicată salinitate.

Ce are atât de special apa sărată hiperconcentrată?

”Efectul principal al apei sarate din acest lac este cel antiinflamator. Astfel, o serie de afecțiuni ginecologice inflamatorii pot benefica de acțiunea acestei ape. Mai exact, o mare parte din cazurile de infertilitate au la baza fenomene inflamatorii în sfera pelvina, o cură la Sovata la Lacul Ursu poate fi benefică. Pe de altă parte, concentrațiile mari de fitohormoni conferă apei sarate din Lacul Ursu reale proprietăți curative naturale în disfuncții minore endocrine.”, ne explică medicul ginecolog, George Vasilescu.

Ce tip de probleme ginecologice se pot vindeca prin tratamentul la Sovata?

Apa și nămolul de Sovata vindecă cervicitele cronice, endometritele cronice, salpingitele, salpingo-ovaritele, boala inflamatorie pelvina. Stadiile incipiente ale endometriozei pelvine au beneficiat de efecte benefice în ceea ce privește simptomatologia dureroasă asociată perioadei menstruale.

 

Mai multe informații despre tratamentele Danubius Health Spa Resort, găsești pe www.danubiushotels.ro.

 

My title page contents