Cele mai frumoase nume de copii din Biblie. Variante pentru băieței și fetițe

Cele mai frumoase nume de copii din Biblie. Variante pentru băieței și fetițe

Când alegi numele celui mic de gândești la o mulțime de posibilități: să-l cheme ca pe tata sau să o cheme ca pe mama? Numele socrilor și ale părinților tăi sunt și ele o sursă de inspirație și există, evident, și numele la modă pentru copii în anul respectiv. Însă, nu trebuie să uiți nici de acele nume de copii din Biblie!

Copiilor li se dau nume de sfinți din diferite motive: fie pentru ca era o sărbătoare în luna în care s-au născut, fie pentru că mama s-a rugat la un anumit sfânt cât a fost însărcinată, sau, de ce nu, pentru că așa s-au mai numite și buniciii, iar uneori, un nume este chiar o modă în cartier.

Numele biblice, de sfinți sunt frumoase și le conferă celor mici un aer de noblețe. Mai departe, am pregătit câteva nume de copii din Biblie, care sunt populare de mulți ani și nu par să se demodeze:

Nume de copii din Biblie pentru fetițe:

Maria – Sf. Maria se sărbătorește pe 15 august și pe 8 septembrie, fiind un nume ideal pentru copiii născuți vara sau la început de toamnă.

Ioana – Sf. Ion se sărbătorește pe 6 ianuarie, așa că dacă fetița este născută după Revelion, Ioana poate fi o variantă dacă îți dorești un nume de sfânt.

Ana – Pe 9 septembrie sunt Sfinții Părinți Ioachim și Ana, așa că este o sugestie bună dacă nu îți place numele de Maria.

Alexandra – În august se sărbătorește Sf. Alexandru.

Ileana – Sfinții Împărați Constintin și Elena, sărbătoriți în luna mai sunt o sursă bună de inspiraiție dacă vrei un nume biblic pentru fetița ta născută primăvara.

Gabriela – Pe 8 noiembriel se sărbătores Sfinții Mihail și Gavril.

Andreea – Dacă cea mică s-a născută toamna, atunci, pe 30 noiembrie, probabil că deja știi că este Sfântul Andrei – poate fi un nume inspirat pentru fetița ta.

Mara – un nume foarte frumos pentru o fetiță!

Mihaela – Dacă nu îți place numele de Gabriela, însă cel mic este născut toamna, te poți orienta către numele de Mihaela.

Cristina – În unele familii și zone din țară acest nume de sărbătorește de Crăciun.

Nume de copii din Biblie pentru băieței

Ca și în cazul fetelor, poți alege numele de Sfânt pentru băiatul tău în funcție de luna în care s-a născut:

David – Se sărbătorește în fiecare an pe data de 26 iunie, așa că poate fi o sugestie frumoasă pentru băiețeii născuți vara.

Paul – Este derivat din numele Pavel și se sărbătorește ladata de 29 iunie, fiind cunoscută drept Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Andrei – Este o sugestie foarte bună pentru copiii născuți toamna, având în vedere data de 30 noimebrie la care se sărbătorește.

Achim – Provenit de la Sf. Ioachim, ce se sărbătorește pe 9 septembrie, numele de Achim este frumos pentru un băiețel născut la început de toamnă.

Ionuț/ Ion – Dacă l-ai născut pe cel mic în ianuarie, atunci Ion este o sugestie bună de nume.

Gabriel și Mihai – Ca și în cazul fetițelor, aceste două nume sunt potrivite pentru copiii născuți toamna. Mai mult decât atât, dacă nu îți place unul dintre ele, te poate încânta celălalt.

 

My title page contents