Vacanta mare e aici. Am asteptat-o cu bratele deschise. Voi unde mergeti? La mare sau la munte? Stiti ce, nici nu conteaza atata vreme cat sunteti impreuna.

 

E important ca sunteti impreuna mici si mari, ca va bucurati si ca va umpleti bateriile. Ca stati in aer liber si la soare. Sanatate curata pentru organism. Cu conditia ca acest lucru sa nu se intample intre orele 12.00 – 16.00, cand radiatiile infrarosii intense ale soarelui pot cauza arsuri de gradul II sau III fara probleme.

In rest, soarele este sursa noastra de caldura si de energie. Si trebuie sa profitam la maxim de el in perioada verii. Si totusi, ce facem daca avem pielea sensibila si suferim de alergii solare? Ei bine, sfatul specialistilor in gemoterapie este ca persoanele predispuse la aparitia eritemului solar, adica cei cu piele alba si fina, sa foloseasca urmatoarea schema de tratament. Cum faci? Incepi in iunie si continui in iulie si august. Rezultatul? Vei avea mai  putine sau nicio problema de piele.

„Combinatia ideala este cea dintre Extractul din muguri de Coacaz negru, 2 ml in apa, o data pe zi, dimineata si Extractul din muguri de Smochin, 2 ml in apa, o data pe zi, seara, zilnic, 3 luni. (la doamne, pauza 3 zile la ciclul menstrual).”, scrie dr Sorina Soescu.

Aceaste gemoterapice aduc cu ele totodata protectie impotriva deranjamentolor gastrice ce pot aparea de la consumul de alimente reci si procesate.

Daca vara, te simti molesit din cauza soarelui sau a mancarii, atunci tine aproape de Extractul din mladite de Rozmarin –  1-2 ml in apa, de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile. Este un remediu tonic general, cu mare potential de detoxifiere hepatica si digestiva.

Iar, daca in ciuda tuturor precautiilor, ai reusit sa iti arzi pielea, pe langa tratamentul local cu un unguent cicatrizant cu galbenele sau propolis, poti urma o cura scurta de 10-14 zile din urmatoarea combinatie de gemoterapice:

Extractul din muguri de Coacaz negru, 2 ml in apa, dimineata, combinat cu Extractul din muguri de Platan – (un mare remediu cu efect antiinflamator cutanat si epitelial), 2 ml in apa, la pranz si Extractul din muguri de Arin negru , 2 ml in apa, seara (foarte bun remediu pentru diminuarea exudatelor si secretiilor care apar ca urmare a arsurilor pielii).

Apoi, daca in aceasta vara, te alegi cu tulburari intestinale de genul diaree, varsaturi, greturi, deshidratare, atunci cauta cu atentia cauza. Lipsa de igiena sau consumul de alimente stricate?

Ce ai de facut? Sa tii regim si sa mizezi pe post. Pe consumul de lichide, in special ceaiuri dezinfectante precum infuzii de menta, de frunze de smochin, de musetel sau roinita. Durata/ 1-3 zile.

Totodata, exista si  o combinatie de macerate glicerinice care pot ajuta la recuperarea rapida. Cum le administrezi? Intensiv, adica fiecare in doua doze pe zi.

„Aceasta combinatie este reprezentata de Extractul din mladite de Afin, 2 ml in apa, la orele 8.00 si 10.00 dimineata, Extractul din muguri de Nuc , 2 ml in apa, la orele 12.00 si 14.00 si Extractul din mladite de Merisor, 2 ml in apa, la orele 16.00 si 18.00.”- Dr Soescu. „Administrarea se face la 2 ore a cate unuia dintre cele trei preparate (se poate incepe la orice ora din zi, functie de momentul debutului problemelor).

Perioada de timp pentru tratament este de 3,4 zile intensiv, adica tot la 2 ore interval, iar pe masura ameliorarii simptomelor clinice, se pot administra preparatele doar o data pe zi, afinul dimineata, nucul la pranz si merisorul seara, timp de minim 7-10 zile, pentru reechilibrarea florei

Totusi, nu uitati: in caz de varsaturi si diaree de neoprit, mergeti la spital  pentru perfuzii de rehidratare si reechilibrare.

Sursa – Dr Sorina Soescu, Plantextrakt

My title page contents