Orez de primăvară – un fel de mâncare gustos, nutritiv și nu prea caloric, excelent pentru cei care au ales să urmeze o dietă ușoară și sănătoasă, dar nu sunt dispuși să renunțe la gust și condimente.
Orezul Carnaroli se caracterizează printr-un echilibru excelent între abilitățile sale de absorbție și pierderile reduse de amidon din timpul preparării. Acest tip de orez este ideal pentru risotto; își menține textura crocantă chiar și după gătire.
Orez de primăvară
Porții: 4
Pregătire: 15 minute
Gătire: 20 de minute
Ai nevoie de:
240 g orez Carnaroli
120 g mazăre congelată
60 g porumb boabe din conservă
2 Morcovi
1 ceapă
8 roșii cherry
2 ouă
2 cârnați mici
1 lingură de ulei de măsline extra virgin (pentru călit)
2 linguri de ulei de măsline extra virgin (condimente)
Sare și piper
Pregătești orez de primăvară așa:
Mai întâi, fierbi orezul (al dente) în apă sărată clocotită, apoi îl scurgi de apă (va dura aproximativ 16-18 minute).
Între timp, cureți și speli morcovii, apoi îi tai în bastoane subțiri. Cureți ceapa și o tai.
Într-o tigaie mare, cum ar fi un wok, călești puțin ceapa cu puțin ulei și puțină apă fierbinte, la foc mic timp de 3-4 minute. Adaugi morcovii, mazărea și gătești timp de aproximativ 12-15 minute. Adaugi apă clocotită din când în când și, chiar înainte de a fi gătite, condimentezi cu sare.
Într-o cratiță cu apă care fierbe, pui ouăle la fiert pentru 8 minute. Apoi le scurgi și le lași în apă rece. Tai cârnații în bucăți mici.
Scurgi porumbul și îl adaugi la legume la sfârșitul preparării.
Pui orezul într-un vas de servire, adaugi legumele și cârnații pregătiți, condimentezi cu un strop de ulei, sare și piper și amesteci bine.
Decorezi orezul cu ouă fierte tăiate, după preferință, și cu roșii cherry tăiate în sferturi.