Pentru mine agenda e foarte importanta. Ma ajuta sa imi organizez timpul si mai ales sa nu uit ce am de facut. Problema este ca nu gasesc una care sa imi placa. Am tot cautat si in librarii, si online, dar parca toate sunt la fel, iar cele care erau mai pe sufletul meu nu erau organizate asa cum as fi vrut, caci vreau sa fie si destul spatiu la fiecare zi. M-am tot gandit cum mi-ar placea sa fie si poate de asta s-a si intamplat. Stiti cum e vorba aia: „Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se implineasca” 🙂

In urma cu o saptamana, am descoperit una exact asa cum imi doream! De fapt Oana Stoiciu, realizatoarea ei, o numeste “Jurnal de visuri, obiective si voie buna”. Si chiar asta este, desi eu ii spun agenda. Incepe cu “Date personale”, apoi continua cu o sectiune de “Obiective pentru 2016″, apoi cu o “Lista de visuri si dorinte (Bucket List)”.

La inceputul fiecarei luni este o povestioara cu talc, iar pe fiecare pagina a fiecarei zile din an este cate un citat sau o recomandare de film ori carte. Si tot pe fiecare pagina esti indemnat sa scrii cate un motiv pentru care simti recunostinta. O sa vedeti ce minuni face acest exercitiu!

Mie imi place la nebunie coperta, imi place cum e structurata, imi plac citatele si povestioarele, cartile si filmele recomandate, exercitiul cu recunostinta, lista cu obiective si dorinte. Si mai ales faptul ca le ai pe toate la un loc! Eu faceam toate astea pana acum, dar imprastiate prin agende, foi, calendare pe telefon sau notes. Acum clar o sa fiu mai organizata, mai ales ca acesta chiar este unul dintre obiectivele mele pentru 2016.

In plus, este si un cadou foarte frumos si util! Eu am facut deja asta, am daruit-o unei prietene si am comandat alta pentru mine:) Sa va mai spun ca era exact ce avea nevoie prietena mea? De asta am vrut sa impartasesc si cu voi. Sunt sigura ca mai sunt o multime de oameni care cauta o astfel de agenda si poate nu stiu ca exista.

Sunt capitanul sufletului meu

In spatele acestui concept se afla Oana Stoiciu, pe care nu o cunosc personal, dar se simte ca este un om tare bun si frumos. Si pentru ca am vrut sa scriu repede despre agenda ei si nu am avut timp sa ne intalnim, i-am pus cateva intrebari pe Facebook, asa ca va las cu povestea ei, pe scurt:

“In Septembrie 2015 mi-a venit ideea sa creez o agenda pentru 2016. O agenda in care sa adun tot ce m-a ajutat si m-a inspirat pe mine in cel mai dificil si cel mai frumos an din viata mea, acest 2015. Este anul in care am ales sa imi urmez visurile, mi-am notat obiectivele si actiunile zilnice pentru a le atinge, am renuntat la orice job ca sa aflu ce imi doresc cu adevarat, ceea ce este greu dupa 35 de ani in care am facut doar ce invatasem de la sistem, scoala, societate… A fost greu si pentru ca mama, cea mai buna prietena a mea, dupa un AVC nu mai poate vorbi si are nevoie de multa ingrijire…

Fiecare pagina are pentru mine o insemnatate speciala, o lectie de viata si o clipa de recunostinta pentru oamenii speciali alaturi de care am respirat, am plans si am crescut in 2015; pe unii ii cunosc aproape de-o viata, iar pe altii i-am intalnit poate o singura data. Si acum suntem toti conectati printr-o agenda. Cred ca avem nevoie in fiecare zi sa zambim mai mult, sa vedem ca lucruri frumoase si bune se intampla in jurul nostru si sa credem mai mult in noi. Si eu uit de multe ori sa ma bucur de viata mai des si sa fiu mai blanda cu mine si cu cei din jur si de aceea am o agenda care sa ma insenineze. Sunt mandra si recunoscatoare pentru cei ce m-au sustinut si m-au ajutat: Cristi (sotul si cel mai mare sustinator al meu), prietenele mele deja :Felicia Dragusin, Magda, Raluca si Luiza.

Sunt mama, sotie, fiica, iar visul meu este sa scriu si sa public, evident. In luna martie se va lansa prima mea carte, “Lectii de viata”. Va avea aceeasi coperta ca agenda si va contine un capitol pentru fiecare indemn. Sunt speaker inspirational in timpul liber. Imi place sa merg pe munti si sa citesc. Sunt capitanul sufletului meu, asa cum scrie si pe fiecare pagina a agendei, pentru ca vreau sa imi fiu fidela mie, sufletului meu ca sa pot fi eu insami pentru lume. Cand suntem noi insine totul e perfect!”

My title page contents