Paste cu legume la cuptor. O combinație super gustoasă

Paste cu legume la cuptor

De câte ori pregătești paste, te gândești probabil la rețeta clasică, cea în care fierbi pastele și le combini cu sosul preferat. Dar te-ai gândit să încerci și paste cu legume la cuptor? Sunt foarte bune. Paste cu legume la cuptor sunt o variantă fără carne, ușor de pregătit și mai ales de digerat.

 

Paste cu legume la cuptor. O combinație super gustoasă

 

Pregătire: 40 minute

Fierbere și coacere: 50 minute

Porții: 4

 

Ai nevoie pentru paste cu legume la cuptor de:

1 fir de praz

1 vânătă

1 dovlecel

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

2 cepe

1 cățel de usturoi

1 linguriță rozmarin tocat

2 linguri ulei de măsline

400 g roșii decojite (conservă)

Sare

Piper

300 g paste mici, la alegere

1 lingură unt

1 lingură făină

500 ml lapte

50 g cașcaval ras

200 g brânză feta

 

Pregătești pastele așa:

  1. Cureți, speli și tai prazul rondele. Restul legumelor, spălate și curățate le tai cuburi. Toci ceapa și usturoiul. Călești toate legumele în ulei, cu rozmarin. Adaugi roșiile, sare și piper.
  2. Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Fierbi pastele în apă cu sare circa 8 minute. Încingi untul și călești făina. Stingi totul cu lapte și lași să fiarbă circa 5 minute. Adaugi cașcaval, sare și piper.Treci pastele prin apă rece și le lași să se scurgă.
  3. După ce s-au scurs, amesteci pastele cu legumele și sosul. Pui compoziția într-o formă unsă cu unt. Poți folosi o formă de ceramică sau de Jena. Tai cuburi brânza feta și o presari uniform deasupra compoziției din tavă. Coci pastele la cuptor, aproximativ 40 de minute.
  4. Servești preparatul cald. Și un vin roșu ar fi potrivit!

Sugestie! Evident, dacă ai o legumă preferată și nu se regăsește în listă, o poți adăuga. Vei da rețetei o notă personală.

 

My title page contents