De câte ori pregătești paste, te gândești probabil la rețeta clasică, cea în care fierbi pastele și le combini cu sosul preferat. Dar te-ai gândit să încerci și paste cu legume la cuptor? Sunt foarte bune. Paste cu legume la cuptor sunt o variantă fără carne, ușor de pregătit și mai ales de digerat.
Paste cu legume la cuptor. O combinație super gustoasă
Pregătire: 40 minute
Fierbere și coacere: 50 minute
Porții: 4
Ai nevoie pentru paste cu legume la cuptor de:
1 fir de praz
1 vânătă
1 dovlecel
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2 cepe
1 cățel de usturoi
1 linguriță rozmarin tocat
2 linguri ulei de măsline
400 g roșii decojite (conservă)
Sare
Piper
300 g paste mici, la alegere
1 lingură unt
1 lingură făină
500 ml lapte
50 g cașcaval ras
200 g brânză feta
Pregătești pastele așa:
- Cureți, speli și tai prazul rondele. Restul legumelor, spălate și curățate le tai cuburi. Toci ceapa și usturoiul. Călești toate legumele în ulei, cu rozmarin. Adaugi roșiile, sare și piper.
- Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Fierbi pastele în apă cu sare circa 8 minute. Încingi untul și călești făina. Stingi totul cu lapte și lași să fiarbă circa 5 minute. Adaugi cașcaval, sare și piper.Treci pastele prin apă rece și le lași să se scurgă.
- După ce s-au scurs, amesteci pastele cu legumele și sosul. Pui compoziția într-o formă unsă cu unt. Poți folosi o formă de ceramică sau de Jena. Tai cuburi brânza feta și o presari uniform deasupra compoziției din tavă. Coci pastele la cuptor, aproximativ 40 de minute.
- Servești preparatul cald. Și un vin roșu ar fi potrivit!
Sugestie! Evident, dacă ai o legumă preferată și nu se regăsește în listă, o poți adăuga. Vei da rețetei o notă personală.