Paste cu mazăre alla napoletana

Paste cu mazăre alla napoletana reprezintă un prim fel simplu și gustos. O rețetă din tradiția populară napoletană, care este o încrucișare între o supă și un fel doi de paste. Ușor de preparat, este un fel de mâncare rafinat și consistent, gata în jumătate de oră.

Pastele napoletane cu mazăre reprezintă un fel de mâncare care își are rădăcinile în tradiția bucătăriei din regiunea Campania. Un prim fel simplu și consistent, care cucerește imediat.

Ca toate rețetele care aparțin tradiției populare și de familie, chiar și cea a pastelor cu mazăre, pregătită în stilul napolitan, oferă multe variații, legate de gusturile și obiceiurile fiecărei familii. Unele persoane înlocuiesc baconul cu șuncă sau cu slănină afumată. Apoi sunt cei care preferă o „versiune vegetariană” și adaugă, cu câteva secunde înainte de a opri focul, un ou bătut cu brânză rasă, care se transformă apoi în cremă.

Indiferent de modul de preparare, pastele și mazărea alla napoletana sunt foarte bune, iar consistența sa este la jumătatea distanței dintre o supă și un prim fel de mâncare uscat.

Proaspătă sau congelată, mazărea se gătește într-un timp scurt și face parte dintre leguminoasele care se pretează cel mai bine la crearea unor rețete rapide și ușor de preparat.

Paste cu mazăre alla napoletana

Porții: 4

Pregătire: 25 de minute

Gătire: 30 de minute

Ai nevoie de:

360 g paste scurte (amestecate, tuburi sau spaghete rupte)

400 g mazăre proaspătă

1 ceapă albă

150 g bacon prăjit într-o singură felie

câteva frunze de mentă

ulei de măsline extra virgin

sare

piper

Pregătești așa:

Cureți ceapa și o toci mărunt, apoi o sotezi într-o cratiță mare cu 3 linguri de ulei. Când a devenit transparentă, adaugi cuburile de bacon și le rumenești sau poți rumeni o felie întreagă și o tai după.

Adaugi mazărea și o lași câteva minute să se combine cele două gusturi, de mazăre și de bacon. Adaugi cât mai multă apă fierbinte pentru a acoperi ingredientele cu aproximativ 3-4 cm. Adaugi menta (opțional) și gătești la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, din momentul în care începe fierberea. Adaugi sare, piper și pui peste compoziția din cratiță pastele alese. Continui gătitul cât este necesar, adăugând apă fierbinte, pentru a dilua puțin ingredientele. Nu trebuie să rezulte o consistență precum cea a supei, ci un fel scăzut, dar puțin umed.

Oprești focul, lași să se odihnească câteva minute, apoi pui pastele cu mazăre alla napoletana în farfurii și se consumă imediat.

My title page contents