Pernă și baie relaxante din plante. Cum calmezi stresul cu ajutorul plantelor?

Pernă și baie relaxante din plante. Cum calmezi stresul cu ajutorul plantelor?

Pernă și baie relaxante din plante. Cum calmezi stresul cu ajutorul plantelor? Înainte de a alerga la medic pentru a-ți prescrie anxiolitice sau alte medicamente pentru a dormi și calma stresul, încearcă, mai întâi, să-ți pregătești chiar tu o pernă din plante care să te relaxeze în mod natural.

Te-ai gândit vreodată să-ți faci o pernă aromată pentru a promova somnul cu ajutorul plantelor? Este super relaxantă și, de asemenea, o super idee de cadou. Vei avea nevoie de o bucată de bumbac natural, alb sau colorat, ac și ață, plus ierburi care promovează somnul.

Mai întâi trebuie să te decizi cât de mare dorești să fie perna (de asemenea, în funcție de câte ierburi ai la dispoziție) și să tai bumbacul în două bucăți puțin mai mari decât dimensiunea pe care ai ales-o. Suprapune-le (dacă ai ales o țesătură imprimată, asigură-te că cele două fețe colorate sunt în interior) și începe să coși trei laturi. Va rezulta un fel de buzunar, în care vei introduce ierburile uscate preferate.

Pernă și baie relaxante din plante. Cele mai potrivite ierburi sunt următoarele:

  • Flori de portocal
  • Artemisia
  • Mușețel
  • Roiniță
  • Lavandă
  • Hamei
  • Mac californian
  • Tei
  • Rozmarin
  • Rădăcină de valeriană

Toate sunt plante care promovează relaxarea sistemului nervos și, prin urmare, facilitează somnul. Tu însă, vei folosi plantele pe care le ai la îndemână.

Mușețel

Mușețelul (matricaria chamomilla) este folosit pentru florile sale care se recoltează între lunile mai și iunie. Mușețelul are un miros caracteristic și delicat; de fapt, poate fi folosit și singur (sau amestecat cu lavandă) pentru comprese dedicate copiilor mai mici.

Roiniță

Frunzele de roiniță (melissa officinalis) au un miros proaspăt și plăcut de citrice. Această plantă este, de asemenea, indicată pentru stările de melancolie. Este minunată pentru a pregăti o compresă de odihnă, foarte utilă pentru acele momente când ai o durere de cap, deoarece ajută la calmarea acesteia.

Lavandă

Săculeții cu lavandă (lavandula) sunt un mare clasic, de altfel, sigur ai și tu câțiva prin sertarele cu rufe. De fapt, aceste flori au, de asemenea, proprietăți de relaxare recunoscute, deci este o idee excelentă să pui flori de lavandă în săculeții sau pernele pentru relaxare. Pentru a accentua mirosul, zdrobește ușor punga în mâini: ruperea, florile de lavandă vor elibera un val proaspăt de ulei esențial.

Hamei

Hameiul (humulus lupulus) poate fi și el printre plantele care relaxează sistemul nervos. Ajută la eliberarea anxietății și la obținerea unui somn liniștit.

Tei

Florile de tei (tilia) au un parfum dulce și romantic, care se simte în serile calde de primăvară: adăugarea câtorva flori la o pernă aromată deschide într-adevăr calea spre somnul magic.

Artemisia și rozmarinul

Artemisia (Artemisia vulgaris), se spune favorizează o stare de calm și un somn liniștit, în timp ce rozmarinul (rosmarinus officinalis) ține coșmarurile departe și garantează un somn liniștit,

La toate cele de mai sus mai poți adăuga în perna ta relaxantă și rădăcină de valeriană uscată (valeriana officinalis), dar și flori de portocal și petale de mac.

Pernă relaxantă din plante

Ai nevoie:

75 g de flori uscate de lavandă

75 g de flori de mușețel uscate

75 g de frunze sacre de busuioc

75 g de flori uscate de escolzia (sau macul californian)

75 g de flori uscate de roiniță

5 picături de ulei esențial de lavandă

Pregătești o pernă relaxantă din plante așa:

Amestecă într-un castron toate ierburile și adaugă ulei esențial de lavandă. Când ai terminat, coase doar ultima parte și vei avea o pernă de vis pe care să o ții în pat, lângă cap sau o poți pune în fața de pernă a pernei obișnuite (sau a bebelușului). Mirosul acestor plante ajunge la creier și îl relaxează. Vei vedea ce vise frumoase o să ai!

Mirosul ierburilor uscate durează mult timp, dar când observi că începe să dispară, tot ce trebuie să faci este să le pulverizezi perna cu câteva picături de ulei esențial care promovează odihna (de exemplu, lavandă, mușețel, mandarină).

De asemenea, nu uita că, pentru a pregăti infuzia perfectă, pe care să o bei, ai nevoie de obicei de 3-4 linguri de ierburi alese, 1 litru de apă clocotită și o perioadă de repaus de cel puțin 5 minute. A se consuma strict într-un moment al zilei liber de angajamente sau seara, înainte de a merge la culcare.

Baie relaxantă din plante împotriva stresului

Dacă ești foarte stresată și agitată, o baie relaxantă va fi mai mult decât plăcută pentru tine. Poți pregăti o baie cu aceste ierburi cu proprietăți calmante:

Ai nevoie de:

50 g de flori uscate de scutellaria (sau skullcap)

50 g de flori de mușețel uscate

50 g de frunze sacre de busuioc

50 g de flori uscate de verbena

50 g de flori uscate de roiniță

Pregătești o baie relaxantă din plante așa:

Într-un tifon de bumbac pui toate ierburile și le legi cu un șnur. Scufunzi săculețul din tifon în apa de baie și direct sub jetul de la robinet cât timp se umple cada. Faci o baie de cel puțin 20-30 de minute.

My title page contents