Pete solare: 4 remedii naturiste pentru a le elimina

Pete solare: 4 remedii naturiste pentru a le elimina. Petele solare sunt o problemă care afectează multe femei. Cauza apariției lor: expunerea excesivă la razele UV.

Cu toții abia așteptăm vara pentru a ne bucura de soare și pentru a obține un bronz de invidiat. Totuși, trebuie să ții minte întotdeauna că ignorarea unor sfaturi doar de dragul de a arăta într-un fel, ar putea fi cel mai mare dușman al pielii. De fapt, protecția solară nu ar trebui să fie opțională, ci o prioritate.

Pe de altă parte, soarele poate să nu fie singura cauză a petelor întunecate pe față și decolteu. De fapt, probleme precum deficiențe specifice de nutrienți, boli ale rinichilor sau ficatului sau obiceiurile proaste ar putea compromite sănătatea pielii. De asemenea, există și alte cauze care includ: modificări hormonale, folosirea produselor cosmetice prea agresive și neadecvate pentru piele, acnee și eczeme.

În plus, mare atenție și la cremele de pe piață! Uneori, în loc să amelioreze o problemă, acestea ar putea să o agraveze, din cauza substanțelor pe care le conțin și care ar putea subția dermul, dăunând pielii.

Din acest motiv, sfatul este să te adresezi întotdeauna medicului dacă petele își schimbă forma, culoarea sau dimensiunea, dacă te confrunți cu mâncărime sau dacă petele apar brusc.

Pete solare: 4 remedii naturiste pentru combaterea petelor solare de pe față:

1. Lămâie

Sucul de lămâie face adevărate minuni. Pentru orice problemă legată de piele ne putem baza pe acest fruct. Pe lângă faptul că acesta conține vitamina C, sucul de lămâie ajută la luminarea naturală a pielii, ajutând astfel la combaterea petelor închise.

2. Miere și lămâie

În schimb, dacă ai pielea uscată și sensibilă, recomandarea este să combini sucul de lămâie cu miere. Pe lângă hidratarea pielii, calmează orice roșeață și conferă strălucire tenului mat.

3. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural care poate fi folosit ca un scrub delicat. Exact această acțiune ajută la eliminarea țesuturilor cutanate deteriorate, regenerându-le. În consecință, este și un aliat valabil pentru iluminarea petelor întunecate de pe față și gât.

4. Aloe vera

Pulpa acestei super plante este deosebit de potrivită pentru rezolvarea diferitelor probleme legate de pielea feței și a gâtului. Substanțele pe care le conține acesta hidratează și regenerează țesuturile, ajutând chiar la combaterea acneei și a micilor riduri în unele cazuri.

 

 

 

My title page contents