Prajitură cu cremă de smochine proaspete – Această prăjitură/tartă cu smochine proaspete este super ușoară și delicioasă și poate fi făcută cu toate fructele tale preferate, nu doar cu smochine.
În funcție de sezon, poți folosi și alte fructe, iar rezultatul te va surprinde de fiecare dată.
Prajitură cu cremă de smochine proaspete
Porții: 6-8
Pregătire: 40 de minute
Coacere: 35 de minute
Ai nevoie de:
o tava de tort cu diametrul de 22 cm sau dreptunghiulară
150 g făină tip 2
30 g ulei de porumb sau de orez
50 g malț de orez
4 linguri de iaurt de soia
lapte de soia după gust
1 plic de drojdie naturală
6 smochine
1 praf de sare de mare
Ai nevoie pentru cremă:
300 g smochine proaspete, coapte
1 linguriță cremă de migdale
coaja unei lămâi
Ai nevoie pentru decor:
nucă de cocos rapé (fulgi de cocos) sau alune mărunțite
Pregătești așa:
Combini făina, praful de copt și sarea. Adaugi uleiul, malțul și iaurtul și amesteci bine. Pasezi cele 6 smochine (fără coajă) și le adaugi în amestec. Dacă este necesar, adaugi suficient lapte de soia pentru a obține o consistență netedă și fluidă.
Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dai la copt la 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute. La final, verifici dacă e coaptă cu o scobitoare.
Apoi prepari crema amestecând smochinele (fără coajă) cu crema de migdale și coajă de lămâie. Păstrezi crema la frigider.
Scoți blatul și îl lași să se răcească. Când s-a răcit, îl acoperi cu crema de smochine. Ai grijă să întinzi crema și pe margini. Acoperi apoi bine cu nuca de cocos rape. Poți servi prăjtura cu puțină smântână în lateral.