Risotto de dovleac. Încearcă și tu această rețeta simplă pentru un risotto tipic de toamnă!

Risotto de dovleac. Încearcă și tu această rețeta simplă pentru un risotto tipic de toamnă!

Risotto de dovleac. Încearcă și tu această rețeta simplă pentru un risotto tipic de toamnă! Risotto de dovleac este un fel de mâncare perfect pentru orice ocazie! De la prânzul de familie până la cina festivă, va cuceri pe toată lumea datorită aromei și cremozității sale excepționale.

Este un preparat care este doar aparent complex: trebuie doar să urmezi câteva indicații simple pentru a obține un fel de mâncare cu adevărat impecabil. De asemenea, îi poți îmbogăți gustul după cum dorești: poți adăuga cuburi crocante de speck, cârnați rumeniți, gorgonzola sau o brânză topită. Îl poți aromatiza cu cele mai dragi condimente, cum ar fi turmericul sau ghimbirul proaspăt, sau poți garnisi risotto cu miez de nucă sau cu migdale feliate, pentru o notă crocantă plăcută. De asemenea, îl poți aroma cu frunze de salvie sau cu rozmarin, dar îl poți lăsa și simplu, pentru a te bucura de aroma completă a dovleacului.

Un mic truc: înainte de a-l folosi, pune untul în congelator timp de câteva minute, pentru a avea un risotto și mai cremos. Pentru o versiune vegană, înlocuiește brânza cu fulgi de drojdie nutritivă și untul cu o lingură de cremă de migdale sau cu sos tahini.

Risotto de dovleac

Pregătire: 60 minute

Gătire: 20 minute

Ai nevoie de:

320 g orez Carnaroli

300 g dovleac

1 ceapă

100 ml vin alb

70 g parmezan ras

50 g unt

ulei de măsline extravirgin după gust

sare după gust

piper după gust

Ai nevoie pentru bulionul de legume:

100 g morcov

100 g țelină

1 ceapă

150 g roșii cherry

1,5 l apă

sare după gust

Pregătești risotto de dovleac așa:

Cureți țelina și îndepărtezi filamentele exterioare cu ajutorul unui curățător de legume. Cureți și tai morcovul morcovul. Speli ceapa cu atenție, dar nu îndepărtezi coaja: își va elibera culoarea în bulion, făcând-o aurie. Transferi ierburile într-o cratiță mare. Acoperi cu apă rece. Condimentezi cu un vârf de sare. Adaugi și roșiile cherry, apoi pui vasul pe foc și gătești timp de aproximativ 60 de minute, începând din momentul în care începe să dea în clocot. După timpul de gătire, scoți ceapa și o dai deoparte. Apoi pasezi bulionul.

Tai dovleacul în jumătate. Cu o lingură, scoți semințele și filamentele interne. Tai dovleacul în felii și apoi îndepărtezi coaja. Tai carnea în bucăți mici. Cureți ceapa și o tai grosier. O călești apoi într-o tigaie cu un strop de ulei. Adaugi dovleacul și un strop de bulion, adaugi sare și gătești până când legumele sunt moi.

Călești orezul într-o tigaie cu un strop de ulei. Stingi cu vinul alb și îl lași să se evapore. Între timp, zdrobești dovleacul cu o furculiță. Adaugi piureul de dovleac și amesteci bine.

Gătești risotto-ul, turnând un polonic de bulion fierbinte pe măsură ce este absorbit. Când este gătit, amesteci untul rece și brânza rasă. Pui preparatul în farfurie, condimentezi cu piper măcinat și servești.

Conservare

Risotto de dovleac poate fi păstrat în frigider, într-un recipient etanș, timp de până la 1 zi.

My title page contents