Ruladă cu dulceață de caise

Ruladă cu dulceață de caise – Un dulce clasic iubit de toată lumea, de la mic la mare! Un rulou moale umplut cu o dulceață delicioasă de caise. În loc de dulceață de caise, poți folosi o altă dulceață sau, de ce nu, o cremă de alune.

 

Ruladă cu dulceață de caise

Porții: 4-6

Pregătire: 20 minute

Coacere: 15 minute

Timp de odihnă: 30 minute

 

Ai nevoie de:

3 ouă

120 g zahăr

50 g de făină pentru prăjituri

30 g amidon de porumb

1 praf de sare

40 g unt topit

1 borcan de dulceață de caise

zahăr pudră și/sau fulgi de cocos

 

Pregătești o ruladă cu dulceață de caise așa:

Separi gălbenușurile de albușuri. Apoi bați albușurile cu un praf de sare până obții o spumă tare. Bați, de asemenea, si gălbenușurile cu zahărul până când amestecul devine spumos și pufos.

Adaugi făina cernută și amidonul de porumb, untul topit cald și albușurile bătute spumă. Amesteci ușor de jos în sus. Torni amestecul într-o tavă cu diametrul de 30 x 40 cm, acoperită cu hârtie de copt sau într-o tavă destul de mare.

Coci pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 160°C, timp de 15 minute.

Când e gata, răstorni pandișpanul pe un covor de silicon sau pe o cârpă curată și ușor umezită, apoi îl rulezi pornind de la partea cea mai lungă. Lași să se răcească.

Când s-a răcit, derulezi aluatul, întinzi gemul sau dulceața de caise pe suprafața pandișpanului și rulezi din nou.

La final presari rulada cu zahăr pudră sau cu fulgi de cocos și o tai bucăți. Este un desert simplu și delicios. Merge foarte bine alături de o cafea caldă.

My title page contents