Rulouri de curcan la cuptor pentru masa de Crăciun în familie – O rețetă simplă și gustoasă: ruloul de curcan la cuptor este unul dintre felurile principale clasice ale rețetelor de duminică sau de sărbătoare.
Secretul pregătirii unui rulou excelent de curcan umplut este, cu siguranță, umplutura. Iar această rețetă preparată în Italia are două variante de umplutură, în funcție de evenimentul pentru care este pregătită. Una dintre umpluturile tradiționale pentru rețetele de Crăciun este mortadella și spanacul, în timp ce pentru rețetele de Revelion poți îndrăzni cu o umplutură neobișnuită de speck și ciuperci.
Rulouri de curcan la cuptor
Porții: 6
Pregătire: 30 de minute
Coacere: 30 de minute
Ai nevoie de:
700 g felii de curcan
1 pahar de vin alb
Ulei de măsline extravirgin
Sare și piper
Ai nevoie pentru umplutură – varianta de Crăciun:
350 g mortadella cu fistic
500 g de spanac
Parmigiano Reggiano ras
30 g de unt
Ai nevoie pentru umplutură – varianta de Revelion:
– 350 gr de speck
– 500 gr de ciuperci nasture
– 1 cățel de usturoi
– 1 crenguță de rozmarin
Pregătești ruloul de curcan așa:
Pentru ruloul de curcan umplut în versiunea de Crăciun, este necesar să fierbi spanacul în apă sărată, apoi să îl scurgi și să-l storci bine. Într-o tigaie, sotezi spanacul cu un cub de unt, apoi îl condimentezi cu sare și piper. Lași apoi să se răcească.
Pentru rulada de curcan umplută în versiunea de Revelion, tai ciupercile în cuburi și le rumenești într-o tigaie cu un cățel întreg de usturoi și cu o crenguță de rozmarin; condimentezi cu sare și piper.
Așezi felii de piept de curcan pe o suprafață plană, suprapunând marginile unul altuia. Pentru versiunea de Crăciun, așezi mortadella feliată în centru și o presari din abundență cu Parmigiano Reggiano ras. Pentru rețeta de Revelion, pui felii de speck și ciupercile deasupra.
Rulezi ruloul de curcan umplut pentru a crea un cilindru mare, pe care îl vei lega cu sfoară de bucătărie (există, de asemenea, în comerț, plase elastice pentru carne afumată).
Pui un strop de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie și rumenești toate părțile ruloului de curcan umplut. Stingi cu vin alb, reduci focul la minimum, acoperi cu un capac și gătești timp de aproximativ 30 de minute, pe foc sau la cuptor. Condimentezi cu sare și piper.
Servești ruloul de curcan umplut tăiat în felii, alături de o garnitură de cartofi copți crocanți.