Rulouri de primăvară umplute cu șuncă, o alegere gustoasă și sănătoasă pentru gustarea de azi. Poate că asociezi clătitele doar cu desertul. Dar clătitele nu sunt numai pentru desert. Umpluturile picante sunt cel puțin la fel de delicioase și fascinante ca dulceața, nucile, ciocolata, fructele etc.
Rulouri de primăvară umplute cu șuncă
Porții: 4
Preparare: 30 de minute
Ai nevoie pentru clătite de:
1 legătură pătrunjel
3 ouă
160 ml lapte
160 g făină
Sare, piper
4 lingurițe de ulei de măsline
Ai nevoie pentru umplutură de:
150 g ruccola
1 legătură busuioc
80 g roșii uscate, conservate în ulei
Sare, piper
200 g cremă de brânză de vaci cu verdeață
150 g șuncă
Pregătești rulouri de primăvară cu șuncă așa:
Mai întâi faci aluatul de clătite din ingredientele menționate, după rețeta obișnuită. Bați ouăle cu lapte, adaugi făina și o înglobezi uniform, obținându-se un aluat fluid. Adaugi pătrunjelul tocat, sare și piper. Lași să se odihnească 30 de minute.
Scoți roșiile din ulei, le toci și le amesteci împreună cu busuiocul, de asemenea tocat, sare, piper și puțin ulei din borcan.
Încingi uleiul de măsline într-o tigaie de teflon și coci pe rând clătitele din aluatul pregătit.
Așezi clătitele unele lângă altele și le ungi cu cremă de brânză. Pui uniform deasupra frunze de ruccola și felii de șuncă. Le ungi apoi cu amestecul de roșii și busuioc.
Rulezi clătitele și le tai jumătăți oblic. Le servești alături de roșii și frunze de ruccola sau după bunul tău plac.
Poftă bună!