Tarte cu kiwi. Bogăție de vitamina C

Tarte cu kiwi. Bogăție de vitamina C

Tarte cu kiwi – Cu un gust dulce și ușor acidulat, Kiwi este un fruct plin de vitamine și minerale importante. În plus, poate avea un efect pozitiv asupra sănătății noastre. 

Kiwi se mândrește cu o gamă întreagă de substanțe nutritive, cum ar fi fibre, vitamina C, folat, cupru, potasiu, antioxidanți, vitamina E și vitamina K. Coaja și semințele sunt comestibile, deși multe persoane aleg să o înlăture din cauza texturii sale neclare.

Pe lângă bogăția de vitamina C, fructul kiwi are un profil nutrițional incredibil. Acest fruct cu conținut scăzut de calorii (61 de calorii la 100 g de fruct) oferă organismului numeroși nutrienți vitali.

100 g de kiwi crud conțin:

61 de calorii;

0,5 g grăsime;

3 mg sodiu;

15 g carbohidrați;

9 g zahăr;

3 g fibre dietetice;

1,1 g proteine;

Poți consuma kiwi ca atare, dar și în salate, deserturi, prăjituri. Știai că există un soi de kiwi cu coajă galbenă care se poate consuma cu tot cu coajă?

Iată o propunere de a introducere kiwi în dieta ta printr-un desert:

 

Tarte cu kiwi

Porții: 6 tarte

Preparare: 30 de minute

Ai nevoie de:

500 ml lapte

1 păstaie de vanilie

3 gălbenușuri

75 g de zahăr

2 linguri de făină

6 kiwi

6 blaturi de tartă din comerț sau deja făcute

Pregătești tarte cu kiwi așa:

Pui la fiert 500 ml lapte, împreună cu miezul de la o păstaie de vanilie. Bați 3 gălbenușuri cu 75 g zahăr. Înglobezi totul, amestecând 2 linguri de făină și 2 linguri din compoziția de lapte fierbinte. Scoți păstaia de vanilie din lapte. Adaugi în lapte compoziția de ouă și lași să fiarbă, amestecând, până ce compoziția capătă consistență cremoasă. Torni crema într-un castron și o lași să se răcească. Cureți de coajă cele 6 fructe de kiwi și le tai în felii subțiri. Iei cele 6 blaturi de tartă și le ungi cu cremă pe fiecare. Apoi așezi feliile de kiwi (câte un fruct pentru fiecare tartă). Decorezi tartele cu zmeură și frunze de mentă sau cu frișcă. În loc de 6 mini-tarte, poți face una singură mare.

My title page contents