Ține virozele și răcelile departe cu băi sărate de Sovata!

Toamna vine cu noi provocări pentru fiecare dintre noi. Atât la nivel personal, cât și la nivel imunitar. Dar toamna pe care o trăim acum este cu adevărat specială având în vedere pandemia care a răscolit întreaga planetă.

Fii prevăzător! Contează pe resursele naturale originare din România. Mizează pe băile sărate de Sovata. Ia aminte: la Sovata, tratamentele balneare pornesc de la sare și de la nămol, mai exact de la apa sărată, binefăcătoare a Lacului Ursu, singurul lac heliotermic din Europa. Știai că apa, cât şi nămolul din Lacul Ursu au concentrații foarte ridicate de sare? De aceea, efectele acestora asupra pielii sunt rapide, intense şi de durată. Este vorba despre beneficii locale (mecanice, termice şi chimice), dar şi despre efecte la distanță: detoxifierea profundă a țesuturilor și a organelor interne. În plus, apa din lacul Ursu este bogată în minerale și vitamine.

Pe lângă apa sărată, nămolul și climatul fac din stațiunea Sovata o destinație benefică pentru persoanele cu probleme articulare, ginecologice, respiratorii și dermatologice.

Simpla imersie în apa sărată poate ajuta în tratamentul multor afecţiuni

Așa cum am menționat deja, sarea simplă are efecte antibacteriene, iar ionii din sare ajută la dizolvarea mucusului, îmbunătățește funcționarea căilor respiratorii și asigură un efect de curățare a sistemului respirator. Aceasta este folositoare pentru tratarea afecțiunilor respiratorii cronice sau a sechelelor unei infecții respiratorii acute, pentru stimularea imunității în cazul infecțiilor respiratorii frecvente.

Cum acționează apa sărată?

Mecanismul de acțiune al apei sărate este complex. Principalele efecte ale acesteia sunt scăderea durerii și a inflamației, scăderea tensiunilor musculare și articulare, creșterea mobilității și a plasticității țesuturilor, readaptarea la efort, creșterea capacității cardio-respiratorii, relaxarea sistemului nervos.

În baza de tratament Ensana de la Sovata sunt aplicate terapii specifice de creștere a imunității: inhalații cu apă sărată, băi în apă sărată și împachetări cu nămol. Sarea din Lacul Ursu se aplică sub următoarele forme: îmbăiere în lac, băi sărate în cadă (37-39 grade Celsius, 150-200 g NaCl/litru) sau în piscine cu apă sărată (34-36 grade Celsius, 100-150 g NaCl/litru) și împachetări cu nămol sărat, în hotelurile Ensana.”, aflăm de la dr. balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels.

Baia sărată individuală

Aceasta reprezintă emblema centrului balnear de la Sovata. Datorită conținutului extraordinar de ridicat de sare și a efectului de flotație a corpului, Lacul Ursu este cunoscut și ca Marea Moartă a Transilvaniei. În baza de tratament, durata băii sărate terapeutice este de 15-20 de minute și reprezintă un remediu excelent pentru bolile reumatice și pentru cele ale sistemului nervos, dar și pentru bolile dermatologice și disfuncțiile ginecologice.

În plus, iată și alte beneficii ale apei sărate din Lacul Ursu pentru sănătate:

Tratamentul bolilor respiratorii

Bolile respiratorii sunt mult ameliorate prin curele antialergie Ensana Sovata, care se adresează atât alergiilor respiratorii, cât și infecțiilor respiratorii repetate, inclusiv la copii. Protecția imună și reducerea alergiilor obținute prin tratament durează aproximativ 6 luni – 1 an.

Apa sărată este folosită şi sub formă de aerosoli pentru prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii precum rino-faringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronșic, bronşită cronică sau fibroză pulmonară.

Inhalațiile cu apă sărată concentrată extrasă din Lacul Ursu au efect protector atât general, cât și local, direct asupra principalei căi de infecție în sezonul rece: aparatul respirator. Ele cresc nivelul de imunoglobuline A la nivelul mucoaselor respiratorii și astfel, este îndepărtată histamina responsabilă de alergizare din celulele bronșice. Aerosolii nazali vizează în special căile aeriene superioare (pentru rinite, sinuzite, faringo-laringite, amigdalite cronice), în timp ce pulverizațiile la cameră au efect mai ales asupra căilor aeriene inferioare (bronhii, plămâni).O altă procedură foarte utilă în procesul de creștere a imunității constă în băi în apă sărată concentrată și caldă, de 1-2 ori pe zi, în ședințe de câte 10-30 minute.”, adaugă Suzana Pretorian, dr. balneolog în cadrul bazei de tratament de la Ensana Health Spa Resort.

Efect antiinflamator şi regenerant la nivelul sistemului locomotor

Apa sărată și nămolul sapropelic peloidogen extrase din Lacul Ursu au efect benefic intens asupra aparatului locomotor, atât în cazul afecțiunilor reumatologice deja constituite, cât și pentru prevenirea acestora. Cu un conținut bogat de sare și menținută la o temperatură constantă, această apătratează și oferă o senzație unică de relaxare. Sunt diminuate durerile, creşte mobilitatea articulară şi flexibilitatea musculară.

Tratarea afecţiunilor ginecologice

Cantităţile crescute de sare şi de substanţe organice din apă, printre care hormonii estrogen şi progesteron-like, fac din apa sărată un tratament natural pentru reechilibrarea hormonală feminină şi tratarea infertilităţii. Apa sărată hiperconcentrată și nămolul sapropelic peloidogen extrase din Lacul Ursu au un efect pluristructural, sincron și de finețe asupra aparatului genital feminin: efect antiinflamator, de stimulare hormonală și de relaxare a sistemului nervos.

Ameliorarea unor afecţiuni ale pielii

În cazul unor mici leziuni și inflamații, dermatite de contact, acestea sunt ameliorate până la vindecare. Acest lucru e posibil grație efectului antibacterian, cât și emolient (prin carbonatul de calciu) al sării din Lacul Ursu. Astfel, pielea devine catifelată, luminoasă, mai fermă și cu o elasticitate crescută datorită efectului hidratant, detoxifiant, antirid și regenerator.

La Ensana Health Spa Hotels ești în siguranță. Vino cu încredere să te bucuri de tratamentul de care ai nevoie!

https://www.ensanahotels.com/ro

My title page contents