Dacă iubești brânza, o poți consuma aproape în orice combinație. La salată se pretează foarte bine.
Porții: 4
Pregătire: 25 minute
Ai nevoie pentru o salată de brânză cu ruccola și dressing de iaurt de:
1 legătură de ruccola
3 căpățâni mici de salată verde
200-300 g porumb dulce (din conservă)
5 roșii
1 ceapă
75 g telemea de vacă, tăiată cuburi
1 lingură pătrunjel verde tocat
150 ml iaurt
1 lingură busuioc tocat
Sare
Piper
Coajă de lămâie rasă
1 linguriță muștar
Pregătești o salată de brânză cu ruccola și dressing de iaurt așa:
Speli, scurgi și rupi bucăți frunzele de salată verde și de ruccola. Scurgi porumbul de zeama în care a stat. Speli și tai roșiile în sferturi. Cureți ceapa și o tai rondele. După ce ai pregătit toate aceste ingrediente, le amesteci cu cuburile de telemea de vacă.
Prepari dressingul din iaurt, pătrunjel verde, sare, piper, coajă de lămâie și muștar. Îl torni apoi peste salată. Opțional, poți adăuga și câteva crutoane sau poți consuma salata simplă. E delicioasă oricum.
De asemenea, poți pregăti și alt dressing, în funcție de gustul tău.
Iată o sugestie: Vinegretă de coacăze
Pentru că este un sos dulce-acrișor, merge la salatele cu brânză telemea sau cașcaval. Amesteci 2 linguri jeleu de coacăze, cu o linguriță de muștar, sare, piper alb și 3 linguri de oțet balsamic alb. Adaugi treptat, 5 linguri de ulei de floarea-soarelui, timp în care amesteci în sos cu telul. Pentru un aspect deosebit, poți adăuga câteva boabe de coacăze. Chiar și congelate.