Somon prăjit în suc de portocale și limette, cu sos asiatic

Somon prăjit în suc de portocale și limette, cu sos asiatic

Somon prăjit în suc de portocale și limette, cu sos asiatic. Coriandrul verde este foarte potrivit pentru a fi combinat cu somonul, deoarece îi oferă un gust special. Atunci când însă nu ai la îndemână coriandru verde, poți folosi un amestec de pătrunjel, busuioc și lămâiță (melisa sau roiniță, cum i se mai spune).

Dacă preferi un pește mai puțin picant, atunci renunță la wasabi și condimentează peștele cu hrean sau cu ghimbir ras, mai aromat, dar mult mai puțin iute.

Somon prăjit în suc de portocale și limette

Porții: 4

Preparare: 20 minute

La foc: 5 minute

 

Ai nevoie de:

1 legătură de praz

2 căței de usturoi

700 g file de somon (fără piele)

3 linguri ulei

Sare, piper

2 portocale

2 limette

½ legătură coriandru verde

½ linguriță pastă wasabi

4 linguri de smântână

 

Pregătești așa:

Speli, cureți și tai prazul rondele. Toci usturoiul, iar peștele îl tai în 8 fâșii.

Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești fâșiile de somon de jur împrejur circa 4 minute: le sărezi și piperezi. Storci sucul de la 1 portocală și de la ½ limetă.

Adaugi peste pește ceapa și usturoiul și le călești 1 minut. Torni apoi în sos sucul de portocală și 2 linguri de suc de limette, împreună cu ½ ceașcă apă. Dai totul în clocot.

Pregătești garnitura așa:

Cea de-a doua portocală o tai felii, iar apoi în jumătăți. Tai și limetele felii și toci ½ din cantitatea de coriandru.

Dizolvi pasta wasabi în sos, amestecând în acest timp. Adaugi coriandru tocat, sare și piper după gust.

Servești peștele cu sos, ornat cu felii de portocale și limette. Deasupra pui o lingură de smântână și presari frunze de coriandru.

Dacă nu dorești, poți renunța la smântână și poți adăuga câteva rondele de ardei iute roșu.

 

My title page contents