7 beneficii pentru sănătate ale frunzelor de coriandru

Să descoperim împreună 7 beneficii pentru sănătate ale frunzelor de coriandru. Frunzele de coriandru sunt una dintre cele mai vechi plante care pot îmbunătăți gustul unui fel de mâncare și îl pot face să pară mai atrăgător. Toate părțile plantei de coriandru sunt comestibile, dar cel mai frecvent sunt utilizate frunzele proaspete, aromate și semințele, mai ales în rețetele indiene.

Coriandrul, cunoscut și sub denumirea de Cilantro sau pătrunjelul chinezesc este o plantă cu flori din familia morcovilor. Coriandrul este o plantă foarte veche, cunoscută încă din anul 5000 î.Hr. și este originar din sudul Europei, nordul Africii și sud-vestul Asiei. Coriandrul este considerat o plantă aromatică, și este folosit pentru gătit și uz medicinal.

Valori nutriționale ale frunzelor de coriandru

Frunzele de coriandru sunt o sursă excelentă de vitamina A și vitamina C. Pe lângă acești nutrienți, fiecare porție de frunze de coriandru este încărcată cu o mulțime de substanțe nutritive, cum ar fi fibre dietetice, fier, mangan, calciu, vitamina K, fosfor etc.

De altfel, coriandrul este o plantă minunată formată din 11 uleiuri esențiale, foarte sărace în grăsimi saturate. În plus, conține o cantitate bună de acid linoleic, care conferă numeroase beneficii pentru sănătate. 100 grame de frunze de coriandru conțin: 31 kcal, 2 grame de carbohidrați, 4 grame de proteine, 0,7 grame de grăsimi, 146 mg de calciu, 5,3 mg de fier, 4,7 grame de fibre, 24 mg de vitamina C, 635 mg de vitamină A.

7 beneficii pentru sănătate ale frunzelor de coriandru. De ce să consumi coriandru?

1. Poate promova vederea sănătoasă

Poate ai fost sfătuit la un moment dat să incluzi coriandru în dieta ta pentru a avea ochi sănătoși. Acest lucru se datorează faptului că frunzele de coriandru conțin o cantitate excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina E și carotenoizi, care pot contribui la promovarea unei bune vederi. De asemenea, studiile au confirmat că un consum zilnic de coriandru poate ajuta la întârzierea degenerescenței maculare legate de vârstă (DMLV) și, de asemenea, la vindecarea conjunctivitei.

2. Sprijină imunitatea

Frunzele de coriandru sunt bogate în vitamina C și vitamina E care, împreună cu vitamina A pot ajuta treptat la îmbunătățirea sistemului imunitar. Vitamina C poate face ca celulele albe din sânge să funcționeze eficient și, de asemenea, să ajute la absorbția fierului.

3. Poate ajuta la gestionarea nivelurilor de zahăr din sânge

Verdele strălucitor al coriandrului se datorează prezenței antioxidanților, care pot contribui la promovarea activității enzimei. Astfel, stimulează secreția de insulină care poate reduce nivelul zahărului din sânge. Adăugarea de coriandru la fiecare masă sau consumul zilnic de apă cu infuzie de coriandru poate fi benefic pentru o persoană care suferă de niveluri ridicate de zahăr din sânge.

4. Poate contribui la întărirea oaselor

Frunzele de coriandru sunt încărcate cu cantități generoase de minerale îmbogățite cu os, cum ar fi calciu, mangan, magneziu și fosfor. Funcția antiinflamatoare a coriandrului protejează, de asemenea, oasele de durerile legate de artrită.

5. Poate ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinale

Frunzele de coriandru conțin o cantitate bună de fibre, care pot ajuta la ameliorarea problemelor digestive. De asemenea, conform studiilor, coriandrul este benefic pentru diferite probleme de digestie, cum ar fi stomacul deranjat, diareea, spasmele intestinului, gazele sau greața.

6. Poate ajuta la scăderea colesterolului rău

Nu este de mirare că, în stilul de viață actual, foarte multe persoane suferă de probleme date de colesterolul ridicat. Consumul regulat de frunze de coriandru poate ajuta la reducerea colesterolului LDL (rău) și la îmbunătățirea colesterolului HDL (bun).

7. Poate promova sănătatea pielii

Fiind o plantă bogată în fier, vitamina E și vitamina A, coriandrul luptă împotriva radicalilor liberi care pot deteriora pielea. De asemenea, acesta acționează și ca remediu pentru pielea grasă datorită capacității sale de a absorbi excesul de ulei. Este, totodată, un agent antimicrobian, antiseptic și antifungic care poate ajuta la calmarea și răcirea pielii.

Cum să folosești practic și corect frunzele de coriandru?

Este recomandat să incluzi în mod regulat frunze de coriandru în dieta ta (ex. în supe sau curry, infuzii). Pe scurt: consumul zilnic de frunze proaspete de coriandru poate ajuta la creșterea imunității, la scăderea colesterolului rău, la calmarea pielii, ușurează digestia, ajută la reglarea nivelul zahărului din sânge și îmbunătățește sănătatea oaselor. Adăugând regulat această plantă minunată în dieta ta, acest fapt va contribui la revigorarea bunăstării generale.

Pentru piele, poți face o pastă de coriandru, pe care să o aplici pe piele și apoi să o îndepărtezi cu apă după 15 minute.

Sucul proaspăt de coriandru este foarte benefic pentru a asigura aportul zilnic recomandat de vitamine și minerale. Poți consuma un pahar de suc pe zi sau încearcă să adaugi 1 sau 2 lingurițe de suc de coriandru în paharul cu apă.

 

 

My title page contents