Când micuțul tău nu acceptă spanacul pregătit clasic, îl poți strecura în meniul acestuia sub o altă formă: Spaghete cu spanac, mozzarella și măsline verzi.
Spanacul poate fi consumat atât crud, cât și fiert. Ambele variante oferă avantaje. Totuși, trebuie să știi că, fierberea rapidă îi sporește calitatea nutritivă, având valori ușor crescute ale unora dintre substanțele nutritive precum: calciu, magneziu, fier, mangan sau sodiu. În timp ce spanacul crud are o cantitate mai mare de vitamina C (aceasta se reduce semnificativ la temperaturi ridicate) și folați.
Spaghete cu spanac, mozzarella și măsline
- Pentru 4 persoane
Ai nevoie pentru spaghete cu spanac, mozzarella și măsline verzi de:
500 g spaghete
500 g spanac
100 g mozzarella sau telemea, după gust
1 lingură făină
2 ouă
100 g unt
100 g măsline verzi
3 linguri cu ulei de măsline
Sare
Puțin piper
Pregătești așa:
Speli spanacul și-l cureți bine, apoi îl pui la fiert în apă clocotită. Separat, fierbi spaghetele, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Când spanacul este fiert, îl toci mărunt și îl amesteci bine cu un gălbenuș fiert și zdrobit, cu un gălbenuș crud și cu o lingură cu făină.
Pui amestecul pe foc și amesteci până scade apa din spanac. Când obții un amestec îngroșat, îl iei de pe foc și adaugi uleiul de măsline, brânza rasă (mozzarella sau telemea), untul și măslinele curățate de sâmburi.
Strecori spaghetele și le servești împreună cu amestecul de spanac.
Sugestie:
Dacă îți place usturoiul, nu ezita să adaugi în compoziția cu spanac și 1-2 căței. Vei obține o aromă deosebită.