Supă-cremă de gulii cu leurdă

Supă-cremă de gulii cu leurdă. Dacă, întâmplător, simți un parfum de usturoi în timpul unei plimbări prin pădure, atunci să știi că este vorba despre leurdă sau usturoiul ursului. De asemenea, leurda este bună pentru o cură de detoxifiere de primăvară.

Întreaga plantă este comestibilă și foarte bogată în vitamine și caroten. Frunzele tinere sunt delicioase adăugate în supe și sosuri, apar la începutul primăverii și trebuie culese când sunt tinere. Poți aroma cu gust de usturoi diverse salate și sandvișuri.

Supă-cremă de gulii cu leurdă

Porții: 4

Pregătire: circa 35 de minute

Ai nevoie de:

1 cartof

2 gulii

1 ceapă

100 ml ulei de măsline

750 ml supă de legume

1 legătură leurdă

4 linguri de miez de nucă tocat

4 linguri parmezan ras

½ ardei gras roșu

150 ml smântână

Sare, piper

 

Pregătești așa:

Decojești gulia și cartofii și le speli, apoi tai totul în cuburi. Toci ceapa și o călești într-o lingură de ulei. Adaugi legume și supă și fierbi 10-15 minute. Cureți leurda, o speli și o pasezi împreună cu cu 80 ml ulei și nuci. Adaugi parmezan. Scoți din supă jumătate din cantitatea de legume și pasezi restul de supă. Adaugi smântâna și legumele și le dai în fiert. Sărezi și piperezi. Servești supa cu crema de leurdă și cu cuburi de ardei gras colorat sau simplă, după gust. De asemenea, supa-cremă este foarte bună cu pâine baghetă proaspătă.

My title page contents