Detoxifierea cu leurdă

Detoxifierea cu leurdă este o metodă potrivită primăvara, când leurda se găsește din plin. Să ne inspirăm de la urși cu privire la detoxifierea corpului. Leurda sau usturoiul sălbatic, cum i se mai spune, poate fi găsită în păduri de foioase și păduri cu zone umede. Usturoiul sălbatic crește în perioada aprilie-mai în zone cu sol umed, mai presus de toate în apropierea cursurilor de apă. Frunzele se aseamănă cu cele ale lăcrămioarei, dar cu siguranță recunoști ușor planta după mirosul puternic de usturoi.

 

Leurda conține:

  • vitaminele A, B, C;
  • fier, zinc, magneziu, calciu;
  • conținutul ridicat de iod.

Leurda mai este numită la italieni și Usturoiul ursului. A luat numele dintr-un proverb care spune că această plantă este mâncată de urși în timpul iernii, pentru a-și curăța stomacul, intestinele și sângele. Și urșii știu ce fac, pentru că, în afară de efectele menționate mai sus, usturoiul protejează organismul de viruși și bacterii și limitează arteroscleroza.

Detoxifierea cu leurdă. Proprietățile usturoiului sălbatic:

  • detoxifiere și purificare;
  • adjuvant în bolile cronice ale pielii.

Frunzele de usturoi sălbatic trebuie folosite în stare proaspătă sau congelată, nu uscate, pentru că își pierd proprietățile;

Usturoiul sălbatic este, de asemenea, folosit tocat mărunt pe pâine cu unt, ca un aperitiv sau adăugat în multe salate;

Frunzele tocate pot fi adăugate, fără a le găti, în ciorbă, cartofi, salate, gnocchi și în alte preparate din paste (în mod normal, se adaugă puțin pătrunjel pentru a corecta gustul puternic al usturoiului sălbatic).

1. Detoxifierea cu leurdă. Detoxifiant verde – galben

Ai nevoie de:

1 mână de frunze proaspete de păpădie

2 tulpini de țelină (Apio)

1/2 castravete

1 măr verde

1/2 lămâie

1 mână de frunze de urzică

1 cm de ghimbir

1/3 ananas

1 pară

2-3 frunze de leurdă

1 ceașcă de roșii cherry

1 praf de piper roșu

1 mână mică de pătrunjel verde

 

Pregătești așa: Tai mărunt sau felii, frunzele și legumele și le amesteci. Condimentezi și consumi imediat.

 

2. Detoxifierea cu leurdă. Rețetă sănătoasă și detoxifiantă: pesto de leurdă

Dacă ai un stomac sensibil, poți turna lapte cald peste frunzele întregi sau tocate și lași apoi deoparte timp de cel puțin 2-3 ore. Bea lichidul în cantități mici.

Ai nevoie pentru pesto de leurdă de:

Cantitățile sunt pentru 8 persoane, sau pentru 4 și cealaltă jumătate o congelezi:

Notă! migdalele au avantajul de a „amorți” gustul usturător al leurdei;

180 g de frunze de leurdă spălate cu apă amestecată cu o lingură de bicarbonat de sodiu și apoi clătite

80 g de migdale

30 g de semințe de pin

100 g de Parmigiano Reggino și/sau Pecorino

100 ml de ulei de măsline extra virgin

sare după gust

 

Pregătești așa: Combini totul și mixezi în blender. Folosești pesto de leurdă pentru a condimenta diferite preparate pe bază de paste (fusilli, macaroane, penne sau gnocchi de cartofi). Poți încerca chiar și pe pizza sau orez. Vei obține un gust aparte.

 

 

My title page contents