Dacă-ți place dovleacul, e musai să încerci și o supă de dovleac cu semințe de dovleac și mere. O combinație gustoasă, dar mai ales sățioasă.
Pregătire: 50 minute
Ai nevoie pentru o supă de dovleac cu semințe de dovleac și mere de:
1 ceapă
3 mere
400 g dovleac
100 g semințe de dovleac
3 linguri ulei de măsline
1 l de apă
Coriandru proaspăt
Sare
Pregătești așa:
Cureți dovleacul de semințe și de coajă și îl tai cuburi. Iei două mere și le cureți de semințe, le speli și le tai, de asemenea, cuburi. Pui la încins într-o oală 2 linguri de ulei de măsline, adaugi ceapa curățată și tocată mărunt și o lași timp de un minut la foc mic, să se înmoaie. Apoi torni 1 l de apă, adaugi cuburile de dovleac și de mere și lași să fiarbă până ce dovleacul este moale. Acesta are o consistență puțin mai tare ca mărul. De aceea este punct de reper pentru a știi dacă s-a fiert. Dai deoparte ¼ din dovleacul fiert. Îl scoți cu paleta. Introduci blenderul în compoziția de supă și mixezi până obții o cremă fină. Condimentezi supa cu sare și adaugi și mărul rămas (cel de-al treilea), tăiat tot cuburi. Mai lași să fiarbă totul timp de 5 minute. Servești supa caldă, cu bucăți de dovleac (cele oprite) deasupra. Presari semințe de dovleac și coriandru tocat mărunt. Suplimentar poți folosi crutoane, după gust.