Sustine primul ajutor in Romania!

Primul Festival de Prim Ajutor din Romania va avea loc  in perioada 11 – 12 septembrie  (2015) la Bucuresti. 28 de echipe de prim ajutor din 24 de tari europene vor lua parte la competitia FACE (First Aid Convention in Europe), precedata de Gala Crucii Rosii Romane. Cu aceasta ocazie se lanseaza si campania Face it! – care trage un semnal de alarma cu privire la importanta acordarii primului ajutor.

FACE este o competitie anuala ce aduce impreuna echipele de prim ajutor ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii din Europa, pentru a demonstra abilitatile acestora in acordarea primului ajutor, prin demonstratii spectaculoase de interventie in situatii de urgenta. Aflat la cea de-a 28-a editie internationala si pentru prima oara in Romania, evenimentul reuneste la Bucuresti peste 500 de participanti si suporteri.

Festivalul se va deschide in data de 11 septembrie, in Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 Bucuresti, cu o paradă a tuturor echipajelor participante, si va continua in aceeasi seara cu Gala Crucii Rosii Romane – un concert in aer liber, sustinut de Directia 5, Alexandra Ungureanu si Crush, Mellina si Mircea Eremia, precum si alti invitati surpriza. In a doua zi a festivalului, incepand cu ora 08.30, echipajele participante vor lua startul in Competita Europeana de Prim Ajutor.

Programul evenimentului:
Vineri, 11 septembrie (20.00 – 24.00)

Parada echipelor participante la Competitia Europeana de Prim Ajutor
Gala Crucii Rosii Romane
Concert in parc (intrarea liberă)

Sambătă, 12 septembrie

08.30 – 18.30 – Competitia Europeana de Prim Ajutor
20.00 – 22.00 – Festivitatea de premiere

Daca vrei sa sustii si tu primul ajutor in Romania, poti dona 2 euro prin SMS* la numărul 8840.

Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Rosie Romana lansează campania Face it! – care trage un semnal de alarma cu privire la importanta acordarii primului ajutor de catre oricine, oricand. Persoanele care vor sa sustina campania sunt invitate sa distribuie semnul Face it!, avand ca model fotografiile realizate de persoanele publice implicate in campanie (printre care se numara Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Rosii Romane, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lacatuş (Shurubel) si Dan Costea (Coma). Imaginile realizate pot fi postate pe Facebook, Instagram sau Twitter, alături de hashtag-ul #faceit.

Cornel Ilie

 

 

 

My title page contents