Tagliolini cu creveți și lămâie: un preparat de pește proaspăt și parfumat

Tagliolini cu creveți și lămâie: un preparat de pește proaspăt și parfumat

Tagliolini cu creveți și lămâie: un preparat de pește proaspăt și parfumat. Tagliolini cu creveți și lămâie sunt un prim fel de fructe de mare ușor și delicios, o versiune mai bogată și mai delicioasă a tagliolini-lor clasici cu lămâie. Un fel de mâncare ideal pentru vară, poate fi propus și pentru o cină rafinată în compania prietenilor și rudelor.

Parfumate și cremoase, pastele tagliolini cu creveți și lămâie se prepară rapid cu câteva ingrediente simple. De fapt, tot ce trebuie să faci este să cureți și să speli creveții, să îi gătești într-o tigaie cu un strop de ulei, un cățel de usturoi, suc de lămâie și un vârf de sare și piper, apoi să îi adaugi la tagliolinii fierți. Odată gata preparatul, vei avea nevoie doar de o mică notă de bucătar: o coajă de lămâie rasă și puțin pătrunjel tocat pentru a oferi preparatului prospețime și aromă.

Pentru a face această rețetă, recomandarea e să alegi lămâi organice, netratate chimic, și să optezi pentru creveții mov (dacă este posibil) prețioși și gustoși. Alternativ, poți folosi orice alt tip de creveți și desigur, poți înlocui tagliolini de ou cu spaghete, tagliatelle sau linguine, în funcție de disponibilitate și gustul personal. Dacă preferi, poți adăuga dovlecei tăiați cubulețe sotați într-o tigaie și la final presari o mână de fistic tocat.

Servești tagliolini de creveți și lămâie cu un pahar de vin alb delicat și ușor, care se poate armoniza cu carnea crustaceelor.

Tagliolini cu creveți și lămâie

Porții: 4 persoane

Pregătire: 20 de minute

Gătire: 5 minute

Ai nevoie de:

500 g tagliolini cu ouă (proaspăt preparați)

400 g creveți

3 lămâi organice

2 smocuri de pătrunjel

sare după gust

piper după gust

ulei de măsline extravirgin după gust

1 cățel de usturoi

 

Pregătești tagliolini de creveți și lămâie așa:

Pasul 1

Începe pregătirea preparatului cu curățarea creveților: scoți capul, îndepărtezi carapacea și, cu ajutorul unei scobitori de lemn, îndepărtezi intestinele.

Pasul 2

Așezi creveții într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei și un cățel de usturoi, apoi îi prăjești timp de 1 minut.

Pasul 3

Speli lămâile și razi coaja.

Pasul 4

Storci sucul de lămâi, filtrându-l cu o strecurătoare cu ochiuri fine.

Pasul 5

Condimentezi creveții cu un vârf de sare.

Pasul 6

Parfumezi creveții cu puțin piper negru proaspăt măcinat.

Pasul 7

Se toarnă sucul de lămâie și gătiți timp de 1 minut la foc mare.

Pasul 8

Gătești tagliolinii în multă apă sărată timp de 1-2 minute, apoi îi scurgi și îi torni în sos.

Pasul 9

Amesteci un strop de ulei de măsline extravirgin. Dacă tagliolini sunt uscați, adaugi un polonic de apă în care au fiert sau un cub de unt, pentru a îngroșa sosul de lămâie.

Pasul 10

Cu ajutorul unor clești de bucătărie, amesteci ușor ingredientele, asigurându-te că tăițeii nu se rup.

Pasul 11

Transferi tagliolinii cu creveți și lămâie în farfurii, îi aromatizezi cu puțină coajă de lămâie rasă și pătrunjel proaspăt tocat și îi servești imediat.

 

My title page contents