Tartă cu mere – Cu siguranță îți plac tartele. Cu aluat atât de fraged, cu atâtea umpluturi, după tot atâtea gusturi. De data aceasta însă, îți oferim rețeta unei tarte cu un blat mai deosebit.
Porții: 12 felii
Preparare: 30 minute
Coacere: 45 minute
Ai nevoie pentru blat de:
1 măr
4 ouă
100 g unt
200 g morcovi
100 g zahăr
½ linguriță praf de copt
100 g migdale măcinate
100 g mălai
Ai nevoie pentru umplutură de:
2 linguri suc de lămâie
500 g mere
50 g gem de caise
zahăr pudră
Pregătești blatul pentru tartă cu mere așa:
Cureți mărul și îl razi. La fel procedezi și cu morcovii. Separi ouăle. Bați untul cu 50 g zahăr, înglobezi gălbenușurile, apoi mălaiul amestecat cu praf de copt și migdalele. Înglobezi la final amestecul de morcovi, urmat de albușurile bătute cu 50 g zahăr. Încingi cuptorul la 180 grade Celsius. Așezi aluatul într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm) unsă și nivelezi.
Pregătești umplutura pentru tartă cu mere așa:
Cureți merele de coajă, le tai felii și le stropești cu suc de lămâie. Le așezi pe aluat în formă de evantai. Coci tarta la cuptor timp de 45 de minute. Când e gata, o scoți și o ungi cu gem de caise, încălzit în prealabil, pentru a nu fi diferențe de temperatură. Presari tarta cu zahăr pudră. Delicioasă!