Tartă de ricotta cu prune proaspete, un dulce deosebit de toamnă. Gustul parfumat al prunelor și aroma lichiorurilor îmbogățesc această tartă de brânză atât de rafinată.
Porții: 6-8
Pregătire: 45 minute
Coacere: 50 minute
Tartă de ricotta cu prune
500 g ricotta
300 g făină
400 g prune mari cărnoase
4 prune roșiatice
150 g brânză mascarpone
130 g unt
130 g zahăr pudră
coajă rasă de la 0 lămâie
100 g biscuiți cu cereale
60 g zahăr brun
4 ouă
3 linguri zahăr
1 pahar lichior de portocale
1/2 pahar de vin de Porto
un praf de sare
Pregătești așa:
1. Amestecă toate ingredientele indicate pentru bază (făină, unt) adăugând 2 linguri de apă. Lași apoi aluatul să se odihnească la frigider timp de o jumătate de oră. După aceea, pui aluatul într-o formă de tartă de 28 cm diametru. Deasupra pui hârtie de copt și adaugi boabe de fasole (sau alte leguminoase) deasupra. Coci tarta într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C timp de aproximativ 25 de minute. Scoți tarta din cuptor și o lași să se răcească. Scoți hârtia și leguminoasele și presari aluatul cu biscuiții pudrați cu zahăr
2. Amesteci mascarpone cu ricotta, zahărul granulat, coaja rasă de lămâie, ouăle și lichiorul până obții o cremă. Întinde apoi crema peste baza formată și acoperă totul cu cu prunele spălate și tăiate în două sau în patru. Dai tarta la cuptor la 170 ° C, timp de 30 de minute.
3. Sotezi prunele roșii într-o tigaie cu vinul de Porto și zahărul brun.
4. Servești la masă tarta de prune cu ricotta alături de prunele sotate în vin.