Vitamine prenatale. Cât de importante sunt vitaminele pentru viitoarea mămică?

Vitamine prenatale

Sănătatea noastră este foarte importantă și adesea este cel mai important factor în succesul și fericirea noastră generală. Deși este important ca toată lumea să facă tot posibilul pentru a rămâne sănătoasă, există câteva etape ale vieții în care atenția acordată sănătății este și mai importantă decât de obicei. Una dintre aceste etape este sarcina. Dacă ești gravidă sau intenționezi să concepi un copil în curând, ai mare grijă de sănătatea ta! Începând cu exercițiile fizice, mâncând sănătos și menținându-ți o sănătate generală bună.

 

Sarcina este un proces frumos, natural și de împlinire. Este, de asemenea, unul dintre lucrurile cele mai exigente, dificile și dureroase din punct de vedere fizic prin care trece o femeie în viață! Pentru a minimiza riscurile și a îmbunătăți starea de sănătate a viitorului copil, este foarte important să ai grijă de tine în timpul sarcinii.

Ce sunt vitaminele prenatale?

Vitaminele prenatale sunt produse special concepute pentru sarcină. În timpul întregului proces de sarcină, corpul unei femei este pus sub stres intens și, prin urmare, necesită mult mai multe substanțe nutritive decât în ​​mod obișnuit.

Chiar dacă deja mâncați sănătos și luați multivitamine în general, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unor vitamine prenatale eficiente, pentru a vă satisface nevoile zilnice de nutrienți cheie. Vitaminele prenatale oferă tot felul de substanțe nutritive utile, dar cele două substanțe nutritive esențiale sunt fierul și acidul folic. În timpul sarcinii, organismul are nevoie de aproximativ de două ori mai mult fier decât în mod normal, deoarece fierul este folosit pentru a produce sânge pentru copilul dumneavoastră. De asemenea, veți avea nevoie de multă acid folic. Trebuie să discutați cu medicul care vă urmărește.

De ce este nevoie de vitamine prenatale?

Sarcina este un proces extrem de provocator. În timpul sarcinii, dieta va trebui schimbată. Să fie urmat aportul nutrițional recomandat în timpul sarcinii este foarte important pentru sănătatea mamei și cea a copilului. Și în timp ce o dietă sănătoasă va acoperi majoritatea elementelor de bază ale nutriției, există unele substanțe nutritive care sunt dificil de obținut numai alimente.

Majoritatea experților în sănătate recomandă femeilor gravide să ia vitamine prenatale, chiar dacă au o dietă sănătoasă și echilibrată. Pe lângă satisfacerea nevoilor nutriționale zilnice, aceste produse sunt formulate special pentru nevoile de sarcină. Efectele vitamine prenatale conțin doze mari de acid folic, fier și calciu, trei substanțe nutritive esențiale pentru sarcini sănătoase.

Ce vitamine prenatale sunt recomandate?

  • Folat – cunoscut și sub numele de acid folic, este o vitamină B care se găsește în anumite alimente, dar este adesea dificil să obțineți cantități adecvate din dieta zilnică. Doza recomandată este de 400 mcg pe zi. Cu toate acestea, în timpul sarcinii, experții recomandă dublarea acestei cantități, deci până la 800 mcg pe zi. Acidul folic este un nutrient esențial, în special în primele etape ale sarcinii. Consumul cantității recomandate de acid folic înainte de sarcină și în primele etape poate contribui semnificativ la reducerea riscului unor anumite malformații congenitale. De aceea, toate vitaminele prenatale puternice conțin doze mari de acid folic, de obicei 800 mcg pe porție.
  • Fierul – fier este o altă vitamină esențială. Folosit în producția de sânge, fierul are nevoie să fie suplimentat. Deoarece corpul femeii însărcinate începe să producă sânge și pentru copil. Se recomandă cel puțin 27 mg de fier pe zi în timpul sarcinii, precum și cel puțin 9 mg pe zi în timpul alăptării. Medicul vă va recomanda doza necesară.
  • Calciul – Calciul este, de asemenea, important în timpul sarcinii. Folosit pentru dezvoltarea oaselor și dinților, copilul în formare are nevoie de calciu pentru a se dezvolta în mod corespunzător. Consumul recomandat de calciu pentru femeile gravide este de 1200 mg pe zi. Dacă nu vă asigurați necesarul de calciu, acesta poate fi luat din oase, iar de aici apare riscul de osteoporoză sau/și alte probleme de sănătate.
  • DHA – Unii medici recomandă chiar DHA prenatal, un acid gras omega-3, care poate ajuta la dezvoltarea creierului și ochilor copilului. În funcție de dieta urmată, este posibil să nu aveți nevoie de supliment de omega-3. Discutați cu medicul dumneavoastră.

 

 

 

 

My title page contents