Vițel pregătit în stil asiatic… cu vinete și fasole. Fie că alegi să prepari fâșii de carne și legume în tigaie clasică, fie în wok, în stil asiatic, alege să folosești cât mai multe legume, pentru un gust aparte și cât mai multă culoare.
Vițel pregătit în stil asiatic
Porții: 4
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 5 minute
Ai nevoie de:
500 g file de vită
500 g vinete
500 g fasole verde
30 g ghimbir proaspăt
1 tijă de țelină verde
Coaja rasă de la 2 limette
1 ardei iute mic
5 linguri ulei de susan
150 ml supă de vită
3 linguri sos de soia
Sare, piper
1 legătură de coriandru
Pregătești așa:
Ștergi fileul de vită cu prosop de hârtie și îl tai fâșii. Speli vinetele, le cureți și le tai cuburi Cureți fasolea verde și o rupi în bucăți. Decojești și toci ghimbirul. Toci și țelina verde. Cureți ardeiul iute de cotoare și semințe, și îl tai în fâșii.
Încingi uleiul într-o tigaie sau într-un wok și prăjești fâșiile de carne. Apoi le scoți. În tigaie așezi vinetele și fasolea verde, condimentezi cu ghimbir, țelină, coajă rasă de la o limettă și ardei iute. Prăjești timp de 5 minute, amestecând. Stingi cu supă fierbinte și presari restul de coajă de limettă. Dai apoi în fiert. Adaugi sosul de soia și piper. Apoi adaugi carnea și mai dai un timp în fiert. Când e gata, servești preparatul cu coriandru verde
Notă!
Gustul dulce-acrișor răcoritor este dat de combinația dintre limette și ardei iute.
Pentru preparatele la tigaie în stil asiatic, există o garnitură celebră: tăițeii de orez transparenți, care se prepară foarte rapid și ușor.