Zucchini prăjiți și marinați, pregătiți oricând pentru a fi gustați! De ce să consumi dovlecei, în general? Pentru că dovleceii sunt lipsiți de grăsimi, dar sunt bogați în mangan, vitamina A, acid folic și multe alte vitamine și minerale. Ba chiar conțin mai mult potasiu decât banana. Dovleceii pot fi preparați în numeroase moduri: copți, la abur, fierți, fripți pe grătar, prăjiți, piure sau consumați cruzi în salate.
Zucchini prăjiți și marinați
Ai nevoie de:
900 g zucchini tăiați rondele
1 linguriță de busuioc proaspăt tăiat
1 linguriță de rozmarin proaspăt tăiat
10 g sare neiodată
4 căței de usturoi
80 ml ulei de măsline
60 ml oțet de vin
Piper boabe amestec
Pregătești așa:
Presari sarea peste rondelele de dovlecel, amesteci și pui totul într-o sită. După o jumătate de oră, treci dovleceii prin jet de apă rece și îi pui pe prosoape de hârtie pentru a absorbi umezeala. Amesteci ierburile cu usturoiul feliat (sau zdrobit). Încingi uleiul într-o tigaie adâncă și rumenești, în etape, toată cantitatea de dovlecei. Îi pui apoi într-un vas emailat, adaugi amestecul de ierburi, oțetul, boabe de piper după gust și sare, dacă mai este necesar. Dovleceii ar trebui să fie suficient de sărați.
Pui dovleceii cu marinata cu tot în borcane sterilizate, le sigilezi și le dai într-un clocot la bain-marie. După ce s-au răcit le depozitezi într-un loc răcoros. Poți consuma dovleceii fie după câteva zile, fie după câteva săptămâni. Sunt delicioși!