Mere cu fulgi de ovăz și stafide

Rețete pentru copii – Dulciuri ce au la bază stafide

Cât sunt mici, copiii trebuie să consume și dulce, dar un dulce sănătos, fără cantități mari de zahăr, fără îndulcitori artificiali și mai ales, fără procesare chimică. Din câteva ingrediente sănătoase și bogate din punct de vedere nutrițional, poți face tot felul de combinații. Astfel, îi vei testa gusturile, îl vei împrieteni cu cât mai multe tipuri de deserturi, iar dacă nici vouă, adulților, nu vă displace combinația obținută pentru cel mic, puteți alege să consumați același tip de dulce toți ai casei.

 

Mere cu fulgi de ovăz și stafide

 

Ai nevoie de:

200 g mere

200 g morcovi

80 g fulgi de ovăz

1 lămâie

½ pahar de lapte

½ pahar de apă

100 ml de miere

50 g miez de nucă (dacă copilașul nu este alergic)

15 g stafide

 

Pregătești așa:

  1. Opărești fulgii de ovăz și îi lași la înmuiat timp de 2-3 ore.
  2. Apoi îi strecori de surplusul de apă, adaugi mierea, sucul de lămâie, laptele și le amesteci bine împreună.
  3. Încorporezi în pasta obținută merele rase, morcovii rași și stafidele.
  4. Pui crema obținută în boluri și o ornezi cu miez de nucă, înainte de a i-o da puiului tău.

 

 

Budincă de macaroane și stafide

Budincă de macaroane și stafide
Foto: Pinterest

 

Ai nevoie de:

50 g macaroane

2 lingurițe miere (doar pentru copiii fără alergii)

1 ou

2 lingurițe stafide

10 g unt

un praf de sare

 

Pregătești așa:

  1. Fierbi macaroanele și le scurgi într-o sită.
  2. Freci oul cu mierea, adaugi stafidele înmuiate din timp, apoi amesteci compoziția cu macaroanele fierte.
  3. Torni compoziția într-o tavă unsă cu unt și o introduci în cuptorul încins, la 200 grade Celsius.

 

Papanași gustoși, cu brânză de vaci, stafide și morcov

papanași la cuptor
Foto: Pinterest

Ai nevoie de :

200 g brânză de vaci

40 g făină

½ ou

20 g zahăr

10 g unt

stafide

1 morcov mic

2 lingurițe zahăr pudră

 

Pregătești așa:

  1. Dai brânza printr-o sită cu găuri mici.
  2. Freci oul crud cu brânza, apoi adaugi amestecul în compoziția de brânză.
  3. Adaugi făina și le amesteci bine, împreună, până ce obții un aluat.
  4. Formezi papanașii și îi treci prin făină. Îi ornezi cu stafide. Le poți face ochi și nas din stafide, pentru a fi mai plăcuți de copil.
  5. Din morcov tăiat bastonașe formezi gura.
  6. Ungi o tavă cu unt și așezi papanașii. Dai tava la cuptorul încins la 200 grade Celsius, pentru 15 minute.
  7. Când sunt copți, îi scoți pe un platou și presari zahăr pudră sau faci un sirop din puțin zahăr și apă.
My title page contents