10 sfaturi pentru un abdomen plat

În cele ce urmează îți prezint 10 sfaturi pentru un abdomen plat. Ai stomacul umflat, dar visezi la un abdomen plat? Ei bine, află că umflarea abdominală poate fi învinsă.

Balonarea abdominală este adesea asociată cu consumul prea mult de alimente sau băuturi. De fapt, pot exista diverse cauze, cum ar fi acumularea de gaze și lichide. Inflamația poate fi, de asemenea, asociată cu probleme digestive, cum ar fi gastrita sau constipația.

Iată 10 sfaturi pentru un abdomen plat:

1. Ferește-te de sare și de condimente

Dacă introduci în dieta ta mai multă sare decât este necesar, riști să te confrunți cu o reacție a corpului care duce la retenția de apă și care poate afecta și abdomenul. Unele condimente (pe lângă sare) cum ar fi oțet, usturoi, ceapă și sos de roșii pot provoca balonări abdominale.

2. Bea multă apă

Numai dacă bem multă apă putem ajuta corpul nostru să se purifice de toxine, pentru a evita umflarea și retenția de apă. Pentru a menține corpul sănătos, sfatul este să bei cel puțin doi litri de apă pe zi.

3. Redu consumul de alimente care te balonează

Este posibil să fi observat că numai anumite alimente îți provoacă balonare abdominală. Exemplu: fasole, linte, conopidă, varză, varză de Bruxelles, ceapă, citrice și ardei. Dacă acestea sunt cele care te balonează, încearcă să limitezi consumul lor sau să reduci porțiile.

4. Sucuri și piureuri de fructe și legume

O altă idee pentru a ajuta corpul să se curețe și să se dezumfle este să-ți pregătești și să consumi sucuri sau piureuri proaspete de fructe și legume, fără a adăuga lapte sau zahăr. Un exemplu de suc sau piure purificator este preparat cu morcovi, ananas și castraveți.

5. Consumă legume la aburi

Dacă ai observat că ai stomacul umflat după ce ai mâncat legume crude sau salate, poți încerca să vezi dacă reușești să atenuezi problema cu legume preparate la aburi. De fapt, legumele astfel pregătite sunt mai ușoare și mai ușor de digerat.

6. Evită alimentele prăjite

Atunci când consumi alimente prăjite durează mult timp pentru a fi digerate. În plus, acestea provoacă o senzație de greutate și pot contribui la umflarea abdomenului. Corpul nostru are nevoie de grăsimi, dar este mai bine să le alegem pe cele bune. De exemplu, poți condimenta legumele cu ulei de măsline extravirgin sau ulei de in.

7. Limitează alcoolul și cafeaua

Trebuie să știi că, pe termen lung, cafeaua și băuturile alcoolice pot irita tractul intestinal și pot provoca inflamații. Pentru a dezumfla abdomenul, este mai bine să consumi alcool și cafea cu măsură. Le poți înlocui cu un pahar de apă proaspătă sau ceai verde/negru și ceaiuri din plante.

8. Mănâncă încet

Pentru a promova o digestie corectă este foarte important să mănânci cu calm și să mesteci încet. De altfel, o digestie corect este un proces care începe chiar din gura noastră. Încearcă să mesteci mai bine de acum înainte. Problema balonării abdominale ar putea dispărea.

9. Fă mișcare

Corpul nostru are nevoie de mișcare și de activitate fizică pentru a promova circulația limfei și a elimina stagnarea apei. De exemplu, dacă practici Yoga, intestinul beneficiază de această mișcare: organele interne sunt masate și ajută la expulzarea toxinelor.

10. Exerciții vizate

Dacă îți dorești să ai un abdomen plat, dar și tonifiat, poate ar fi cazul să începi să practici și unele exerciții specifice, începând cu abdominalele clasice. În acest fel poți obține în mod constant stomacul plat pe care ți-l dorești și îl poți menține în această stare.

My title page contents