4 sfaturi pentru a avea grijă de plante atunci când pleci în vacanță

4 sfaturi pentru a avea grijă de plante atunci când pleci în vacanță

Iată 4 sfaturi pentru a avea grijă de plante atunci când pleci în vacanță! Ca în fiecare an, vine momentul să lipsim o perioadă și să părăsim micul colț verde pe care l-am creat acasă, pe balcon sau pe terasă. Mușcate, flori de colț, zorele, ficus, ferigă, plante de care avem mereu grijă cu drag.

Așa că, sigur îți vor fi de folos câteva trucuri simple.

Iată 4 sfaturi pentru a avea grijă de plante atunci când pleci în vacanță:

1. Udă plantele înainte de a pleca în vacanță

În primul rând este important să cureți plantele și ghivecele, să le lași cu un aspect curat: elimini mai întâi frunzele moarte, florile ofilite, tai ramurile uscate. Plantele au nevoie de spațiu și hidratare pentru a fi sănătoase. Mai întâi trebuie să oferi plantelor o primă doză de apă și să aștepti câteva ore pentru a permite pământului să o absoarbă bine, apoi să le uzi din nou. Nu uita să îndepărtezi excesul de apă de sub ghivece pentru a nu putrezi rădăcinile. Dacă ai plante pe care le ții pe balcon, trebuie să scoți farfuria fiecărui ghiveci. Astfel, dacă plouă în timp ce sunteți plecați, nu se vor forma stagnări periculoase de apă. De asemenea, evită fertilizarea plantelor înainte de plecare, deoarece stimulează vegetația și deci, consumul de apă.

2. Soluții de udare create de tine acasă

O metodă simplă și ieftină de udare atunci când nu suntem acasă este cea cu sticle de plastic. Se pot folosi cele de jumătate de litru până la cele mai mari. Trebuie doar să umpli sticlele cu apă și să faci mici găuri în capac. Apoi le pui cu susul în jos în pământ. Apa se va scurge încet și planta se va putea bucura de hidratarea potrivită pentru câteva zile.

O altă soluție este să folosești prosoape umede. Alegi cele mai vechi si mai uzate prosoape pe care le ai în casă, de dimensiuni potrivite, le înmoi în apă și le aranjezi în jurul pământului plantelor. Ca și în cazul peturilor, prosopul umed va menține solul umed pentru o lungă perioadă de timp.

3. Alte soluții pentru irigații

În magazinele specializate se găsesc bile de gel hidrofile pentru udarea plantelor. Acestea sunt foarte mici, dar dacă le ții în apă o noapte, vor deveni foarte mari absorbind multă apă. Va fi apoi suficient să distribui aceste bile pe solul plantelor; încet, acestea vor elibera apa pe care au absorbit-o. Sunt 100% biodegradabile, așa că le poți folos fără grijă. În mod similar, există sticle pline cu apă gelificată; se scoate capacul și se înfige cu susul în jos în pământ. Cu ajutorul acestora, plantele vor fi menținute umede în pământ.

4. Mută plantele într-un loc preferat

Plantele rezistă cel mai bine perioadelor de lipsă de apă în locuri răcoroase, luminoase și umede. Dacă avem plante așezate pe balcon sub soare direct, acestea ar putea suferi în special din cauza lipsei de apă. La fel se întâmplă și în cazul plantelor de apartament. De obicei, când pleci în vacanță, închizi definitiv obloanele și ferestrele, creând astfel un mediu întunecat și foarte uscat, nefavorabil plantelor. Soluția este simplă! Grupăm toate plantele de casă într-o cameră în care trebuie să ții obloanele ușor deschise și fereastra întredeschisă. Dacă amplasezi plantele una lângă alta, acestea vor elibera multă umiditate în aer. Prin urmare, rezervele lor de apă vor dura mai mult. Pentru a accentua umiditatea din încăpere, poți adăuga un lighean plin cu apă pentru a ajuta plantele să se hidrateze.

 

 

My title page contents