5 tipsuri despre cum să îți pregătești pielea corpului pentru frig

Chiar dacă zilele acestea ne-am bucurat de căldură mai mult decât era normal pentru o zi de toamnă, să nu uităm că am intrat totuși în luna noiembrie, iar frigul bate la ușă. Cum să-ți pregătești corpul pentru vremea rece care urmează? Pielea corpului riscă să sufere consecințele scăderii temperaturii, uscării sau umidității aerului. Poți evita însă, acest lucru, dacă o pregătești pentru a se confrunta cu vremea rece.

În general, schimbarea anotimpurilor și a temperaturii sunt un stres pentru piele, dar și pentru organism, în general.

 

5 tipsuri care te ajută să-ți pregătești pielea corpului pentru frig

1. Înlocuiește loțiunea cu o cremă

Dacă vara ai folosit loțiuni mai ușoare decât cremele pentru hidratarea pielii corpului, acum e vremea să treci direct la creme. Pielea este mult mai solicitată când afară este frig și are nevoie de un ajutor mai consistent. De exemplu, un gel de aloe vera folosit primăvara și vara poate fi înlocuit cu succes, cu unt de shea pe timpul toamnei și al iernii. Iarna, pielea se simte mai bine dacă este tratată cu o cremă mai bogată în ulei, decât în apă. Recomandat să fie aplicată seara.”, ne spune Nicoleta Ion, Trainer Repêchage România.

2. Alege dușurile mai scurte

Când e frig, băile sau dușurile foarte fierbinți nu sunt recomandate, în ciuda tentației de a face asta. Nu vei face decât să-ți sensibilizezi și mai mult pielea la temperatura scăzută de afară. Experții sunt de părere că e mai bine să alegi o baie fierbinte, dar rapidă și dușuri calde, cu uscare imediată și foarte bine. Fără a lăsa pielea expusă la umiditate. Imediat după baie sau duș, e recomandat să aplici o cremă foarte hidratantă pe tot corpul.

3. Stres – Nu, Relaxare –Da!

Persoanele sensibile suferă mai mult din cauza stresului, iar consecințele se vor vedea și pe piele. De asemenea, o dietă incorectă, mai ales pe timpul vacanței, când ar trebui ca organismul să aibă parte de relaxare, ar putea pune o presiune asupra epidermei. Dacă pleci în vacanță (că tot mai e un pas până la Sărbătorile de iarnă), ai grijă să urmezi o dietă sănătoasă, în care să beneficiezi de fructe și legume proaspete, de sezon și să te relaxezi.

4. Umiditate crescută în casă

Pentru a proteja pielea de frig va trebui să crești gradul de umiditate din casă, în timpul iernii. Deoarece în perioada rece, o căldură excesivă face aerul uscat și, prin urmare, și pielea și părul.

5. Bucură-ți pielea cu un masaj cu uleiuri nutritive

Te gândești că pielea corpului este protejată de frig, câtă vreme corpul este ascuns sub mai multe straturi de îmbrăcăminte. Și că nu este expusă capriciilor vremii precum pielea feței (și a mâinilor), dar în realitate, chiar și sub paltonul călduros pielea suferă. Un sfat care te poate ajuta e ca după fiecare duș sau baie scurtă, să folosești creme puternic hidratante, iar la scurt timp după acest pas, să-ți masezi pielea corpului cu uleiuri sau formule nutritive . Întregul corp îți va fi recunoscător.

 

Recomandare: Repêchage SEAWEED BODY CREAM . Preț: 120 lei.

 

 

 

 

My title page contents