7 sfaturi să te simți bine cu tine

Uite 7 sfaturi să te simți bine cu tine! Să te simți bine cu tine însuți pare o dorință banală și evidentă, dar nu este. Îndrăznești să-ți trăiești visele? Simte-te mai bine cu propria persoană pentru a deveni un om mai bun.

Ești în viață. Acest lucru pentru mulți va părea evident, dar atunci când pierzi pe cineva înțelegi că nu este, un lucru există doar dacă îl compari cu antiteza sa. Dacă te gândești la cât de trecătoare sunt viața, timpul, tinerețea și sănătatea, înțelegi cât de important este să fii viu și sănătos acum. Așa că hai să fim fericiți!

Iată 7 sfaturi să te simți bine cu tine:

1. Apreciază imperfecțiunea și nu te mai judeca

De multe ori, noi înșine suntem dușmanii noștri cei mai răi, întotdeauna pregătiți să ne judecăm și să ne învinovățim. Însă nu uita: ești perfect așa cum ești, cu toate defectele tale care te fac o ființă unică și irepetabilă. Nu te judeca pe tine însuți, privește-te pe tine însuți! Fii bun și răbdător cu tine, iubește-te pentru cine ești, fii plin de compasiune. Dacă o faci, probabil, te vei simți mai bine. Dacă vei fii mai întâi plin de compasiune față de tine însuți, o vei face cu mai mare ușurință față de ceilalți.

2. Acceptă-te așa cum ești

Suntem cei mai importanți oameni din viața noastră. Cum credem că alții ne pot iubi și accepta dacă nu ne iubim și nu ne acceptăm mai întâi pe noi înșine?

A accepta înseamnă a observa fiecare parte a noastră și a vieții noastre, chiar și pe cele incomode, care nu ne plac, pe care vrem să le schimbăm. Numai prin acceptare se creează condițiile necesare pentru a învăța din experiențe, pentru a ne spori abilitățile și pentru a ne îndrepta spre schimbarea evolutivă. Acceptă-te acum, în prezent, nu când ai slăbit 8 kg, nu când munca ta va fi mai satisfăcătoare, nu când ai câștigat competiția, ci fix acum! Dacă nu te alegi și accepți așa cum ești, gândește-te dacă poți alege vreodată o altă versiune a ta, mai puțin mulțumitoare.

Stai în fața oglinzii și rostește: „Mă iubesc și mă accept exact așa cum sunt!”.

3. Fii pregătit să ierți

Este un dar pe care ni-l oferim în primul rând nouă înșine. A ierta nu înseamnă a justifica gestul celor despre care crezi că te-au rănit. Înseamnă să renunți la încărcătura emoțională, să iei povara trecutului de pe umeri. Înseamnă să iei o greutate și să te simți mai bine, să te simți mai ușor.

Nu ne putem îndrepta spre nou dacă suntem reținuți de vechile lanțuri. A ierta înseamnă a vindeca rănile cu un balsam de acceptare, pace și iubire de sine. În acest fel facem loc din nou în inimile noastre. Astfel ne dăm permisiunea de a merge mai departe și de a ne recâștiga libertatea.

4. Gândește pozitiv

Suntem ceea ce gândim: cuvintele pe care le folosim pentru a descrie experiențele noastre creează realitatea noastră. Mai bine atunci alegi convingeri pozitive și responsabilizarea, să renunți la spirala de gânduri negative și disfuncționale, care nu te ajută în niciun fel!

5. Poți tot ce crezi

Cu toții avem talente și abilități care ne fac unici și care ne pot permite să facem lucruri extraordinare, dar de foarte multe ori ne lăsăm condiționați de credințele limitative pe care noi sau alții căutăm să le invocăm. Câteva exemple: „nu sunt destul de bun/ n-o să reușesc niciodată/ e prea greu”.

Crede în tine și în abilitățile tale! Ascultă-ți vocea interioară, nu zgomotul exterior!

Nu te compara cu ceilalți, ci mai degrabă întreabă-te ce progrese ai făcut de la versiunea anterioară a ta.

6. Ai dreptul să greșești și poți învăța din asta

A deveni o persoană mai bună este un obiectiv pus pe lista de zi cu zi. Greșelile sunt o parte importantă a procesului de schimbare: ele ne ajută să recunoaștem domeniile în care trebuie să muncim mai mult pentru a ne îmbunătăți.

Și cum am putea să ne îmbunătățim dacă nu greșim? Singura modalitate de a câștiga experiență și de a găsi soluția potrivită este să începi să încerci și… iar să faci greșeli și să încerci din nou și tot așa. La final, cu toții să învățăm din greșelile noastre!

7. Visează

Visele exprimă valorile noastre cele mai profunde, ceea ce credem; acestea vorbesc despre cine suntem. Din vise se nasc scopurile noastre. Dacă nu lăsăm loc părții emoționale, intuitive și vizionare a creierului, dacă o cenzurăm de teamă că ne va duce prea departe de realitate, nu vom putea accesa niciodată potențialul pe care îl conține și vom pierde contactul cu esența noastră. Renunțând la vise, renunțăm la viață.

Tot ceea ce faci pentru tine te va face să te simți mai bine, este doar o chestiune de a începe.

 

 

My title page contents