Ginseng siberian - 13 Beneficii și efecte secundare

Ginseng Siberian – Ce este și ce beneficii oferă pentru sănătate? Ginseng – denumire științifică Eleutherococcus senticosus – este una dintre cele mai populare plante din lume pentru utilizările sale medicinale; în special, pentru capacitatea sa de a ridica nivelul de energie, starea de bunăstare, și pentru suportul cognitiv pe care îl oferă. 

Ai auzit de el? Este o plantă de origine chineză a cărei creștere a fost dată de munții din Manciuria. Acesta a fost folosit timp de 5.000 de ani pentru enormele sale beneficii. De asemenea, a fost considerat un simbol al armoniei divine.

Ginsengul Siberian face parte din categoria adaptogenilor, contribuind la creșterea rezistenței organismului în fața factorilor negativi: fizici, chimici, biologici si psihologici. Favorizează abilitățile fizice si psihice, previne îmbolnăvirile, otrăvirile și iradierea. În plus, stimulează sistemul nervos central, activitatea glandelor sexuale, reduce nivelurile colesterolului și al zahărului din sânge, crește apetitul, îmbunătățește vederea și auzul.

Există 3 tipuri de Ginseng: Ginseng oriental, Ginseng american și Ginseng siberian.

Prin ce se remarcă?

Ginsengul siberian a fost folosit pe scară largă ca o alternativă naturală la tratarea oboselii, a lipsei de concentrare și pierderea eficienței. Este considerat un inovator revigorant și este de preferat utilizării altor remedii cu efecte secundare foarte grele.

Ginsengul siberian servește pentru a ajuta sistemul imunitar, deoarece poate crește producția de anticorpi. De asemenea, este utilizat pentru a reduce colesterolul rău, pentru a îmbunătăți sistemul circulator și pentru a controla tensiunea arterială.

În plus, poate reduce inflamația și îmbunătăți starea de bine, precum și starea de spirit și poate trata insomnia cauzată de anxietate. Unde mai pui că este benefic și pentru inimă!

Putem menționa, de asemenea, alte proprietăți și funcții, cum ar fi:

  • tonic și revitalizant;
  • antioxidant;
  • afrodiziac;
  • fortificare;
  • stimulent;
  • ceaiuri din plante;
  • diuretic;
  • antidepresiv;
  • hemostatică;
  • hipotensive.

Printre principalele componente ale Ginsengului siberian putem enumera:

Vitaminele B: reglează producția de energie în organism, și menține sănătatea sistemului nervos, a părului, pielii și intestinelor.

Cobalt: este foarte important pentru funcționarea normală a tuturor celulelor, în special a celor din măduva osoasă și a sistemelor nervoase și gastrointestinale.

Magneziu: ajută în caz de contracție musculară și oferă relaxare.

Fier: are mai multe beneficii în ceea ce privește fluxul sanguin.

Ginseng siberian – 13 Beneficii și efecte secundare

Printre beneficiile ginsengului siberian, este important de menționat:

1. Creșterea puterii

Ginsengul siberian a fost mult timp cunoscut ca fiind capabil să crească sursa de energie, îmbunătățirea stării atletice și păstrarea organismului sănătos.

2. Acțiune antiinflamatorie

Studiile coreene au arătat că ginsengul poate reduce inflamația din organism și alte simptome ale acesteia; de asemenea, poate ameliora durerea.

3. Funcție anti-bacteriană

Unele studii indică faptul că acest tip de ginseng acționează în prevenirea împotriva bacteriilor din corpul nostru. Acest lucru se datorează faptului că stimulează metabolismul prin creșterea nivelului de energie al organismului.

4. Ameliorarea simptomelor de răceală

Rădăcinile ginsengului siberian au proprietăți care ameliorează simptomele gripei, reduc febra și activează mucusul.

5. Ajută sistemul digestiv

Acesta poate oferi o mai bună funcționare a sistemului digestiv, și poate promova o absorbție mai mare și mai eficientă a nutrienților.

6. Reducerea tensiunii arteriale

Atunci când este utilizată cu moderație, această plantă este capabilă să scadă tensiunea arterială. Dar, ai grijă la dozare, nu exagera!!

7. Întărire capilară

Ginseng siberian face firul de păr sănătos și mai puternic, dar contribuie și la prevenirea căderii părului și susține creșterea acestuia. Vitamina C, împreună cu ginsengul formează, de asemenea, o combinație bună pentru părul tău.

8. Tratament împotriva diabetului zaharat

Unele studii indică faptul că Ginsengul siberian este capabil să acționeze în reducerea și reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Prin urmare, poate fi folosit ca suport în tratamentul diabetului zaharat.

9. Pierdere în greutate

Prin accelerarea metabolismului, planta de ginseng permite o pierdere în greutate mai eficientă.

10. Tratament împotriva insomniei

Prin reducerea stresului și a anxietății, Ginsengul siberian, de asemenea, reduce automat insomnia, unul dintre simptomele celor două stări.

11. Funcție antidepresivă

Planta poate fi de ajutor în tratamentul depresiei, deoarece crește energia și ajută la formarea gândurilor și activităților pozitive.

12. Menține sănătatea plămânilor

Pe lângă faptul că menține plămânii sănătoși, deoarece ajută la eliberarea mucusului, Ginsengul siberian ajută, de asemenea, la eliminarea bacteriilor din sistemul respirator.

13. Susține sănătatea rinichilor

Ginsengul siberian acționează în eliminarea toxinelor, care ajută la prevenirea bolilor și la buna funcționare a rinichilor.

Cum se administrează?

Ginsengul siberian poate fi consumat sub formă de ceai sau capsule. Capsulele sunt de obicei mai populare, fiind mai practice în modul de administrare. Acordă însă atenție concentrației substanței folosite de fiecare distribuitor, astfel încât consumul să fie sigur. Dacă alegi să folosești ginseng cu rol de supliment, doza recomandată este de 300 mg pe zi. Există capsule cu această doză, deci trebuie să iei 1 capsulă pe zi. De preferat, în timpul meselor, pentru o mai bună utilizare a substanței.

Atenție! Nu consuma niciodată mai mult decât cantitatea indicată!

Ginsengul siberian are efecte secundare?

Chiar dacă este un supliment natural, este important ca ginsengul să fie consumat corect, deoarece numai în acest fel șansele de efecte secundare sunt aproape nule. Totuși, ca orice substanță, sunt posibile efecte secundare negative.

Printre cele mai semnalate:

  • Greață și stare generală de rău;
  • Cefalee;
  • Hiperactivitate;
  • La femei, sâni umflați sau sângerări vaginale;
  • Bătăi rapide ale inimii;
  • Insomnie sau tulburări de somn.

Care sunt contraindicațiile?

Unii medici nu recomandă această plantă pentru persoanele care sunt deja tratate cu antidepresive, deoarece acestea pot provoca interferențe chimice și compromite rezultatele așteptate.

În plus, suplimentul nu este recomandat dacă este administrat un tratament folosind medicamente specifice pentru inimă. Mai mult, ginsengul poate afecta tensiunea arterială și poate provoca probleme grave.

Evită să iei ginseng, dacă urmezi un tratament cu medicamente de coagularea sângelui! Este posibil să fii expus riscului de sângerare.

 

NOTĂ: Acesta este doar un articol informativ. Consultă întotdeauna medicul înainte de a începe un tratament. El este singurul care îți poate personaliza schema de tratament și îți va oferi sfaturile necesare.

My title page contents