Tăiței gratinați cu ciuperci. Budincile și sufleurile sunt o variantă potrivită pentru o cină în familie, pentru asigurarea unei mese hrănitoare. Atât pentru că sunt feluri de mâncare sățioase, dar totodată, sunt preparate calde.
Tăiței gratinați cu ciuperci
Porții: 8
Preparare: 20 minute
Coacere: 20 minute
Ai nevoie de:
300 g tăiței
Sare
8 cepe roșii
2 cepe verzi
300 g kaizer puțin prăjit
300 g ciuperci
1 lingură unt
2 linguri piper roz sau alb
½ legătură măghiran
100 ml supă
300 g cașcaval
200 ml smântână
Pregătești așa:
- Fierbi tăițeii al dente în apă cu sare. Tai rondele ceapa verde. Tai felii cepele roșii. Toci usturoiul. Razi cașcavalul. Tai fâșii carnea. Cureți ciupercile și le prăjești 3 minute în unt. Apoi le scoți din tigaie.
- Călești ceapa roșie și usturoiul. Adaugi 2/3 din cantitatea de ceapă verde și înăbuși împreună. Zdrobești o lingură de boabe de piper roz. Îl adaugi peste legume. Pui și puțin măghiran. Stingi totul cu supă și adaugi carnea, apoi 6 linguri de cașcaval ras și sare. Încingi cuptorul la 20 grade Celsius.
- Scurgi pastele și le amesteci împreună cu ciupercile și cu legumele. Repartizezi compoziția în 8 forme termorezistente sau într-una singură mai mare. Adaugi smântâna și restul de cașcaval, ceapă, piper și măghiran. Lași să se rumenească la cuptor 10-15 minute.
- Scoți preparatul, îl lași să se răcească puțin și servești.