Tortilla de cartofi – la prânz sau la cină, bună mereu

TORTILLA DE CARTOFI – LA PRÂNZ SAU LA CINĂ, BUNĂ MEREU

Tortilla de cartofi, un deliciu de sezon. Au apărut cartofii noi și e momentul să testăm diverse rețete. Cartofii noi au coajă foarte subțire și sunt foarte gustoși. Aceștia conțin mai puține calorii și mai puțin amidon.

 

Tortilla de cartofi

Porții: 4

Pregătire: 30 minute

Coacere: 55 minute

Ai nevoie pentru tortilla de cartofi de:

700 g cartofi noi

Sare

150 g bacon afumat

1 ceapă

2 căței de usturoi

5 roșii uscate conservate în ulei

8 măsline verzi fără sâmburi

7 ouă

100 g smântână

100 ml lapte

60 g parmezan ras

Piper

Nucșoară rasă

2 linguri de ulei

 

Pregătești așa:

Speli bine cartofii și îi fierbi în apă cu sare aproximativ 20 de minute. Apoi îi scurgi și decojești (se ia foarte ușor pielița, iar unii cartofi chiar nu au, pentru că poate cădea prin frecare). Îi lași deoparte să se răcească.

Între timp, încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai cuburi baconul, ceapa, usturoiul și roșiile. Tai rondele măslinele. Bați ouăle cu smântâna, laptele și parmezanul. Condimentezi cu sare, piper și nucșoară. Tai felii cartofii.

Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești cuburile de bacon. Adaugi ceapa și usturoiul și le prăjești puțin împreună. Ai grijă, să nu se ardă! Apoi scoți compoziția din tigaie cu o paletă cu găuri și prăjești în locul ei cartofii, amestecând până ce devin rumeni. Adaugi roșiile uscate scoase din uleiul în care au fost conservate. Pui și măslinele și cuburile de bacon. Torni deasupra amestecul de ouă și coci totul la cuptor aproximativ 25-30 de minute.

Tortilla trebuie să fie coaptă pe interior și crocantă pe deasupra. O tai felii și o servești presărată cu pătrunjel verde sau cu mărar verde, în funcție de gust. Merge și o bere rece alături! Este o rețetă potrivită pentru cină, dar și pentru prânz.

My title page contents