Tiramisu cu pudră de fistic… de-ți vine să-ți mai pui un pic. Finețea și aroma sa de cafea inconfundabilă, fac din tiramisu un desert iubit de mai toată lumea. Rețeta permite atât de multe combinații, dar acum ne oprim la varianta cu fistic. Dacă ești curioasă să descoperi noua combinație, iată rețeta!
Tiramisu cu pudră de fistic
Porții: 4
Ai nevoie de:
40 g fistic
20 ml ulei de susan
1-2 gălbenușuri
80 g zahăr
30 ml apă
300 g mascarpone
8 pișcoturi Savoiardi
pudră de cacao amară pentru decor
70 ml cafea mocca
30 ml apă la temperatura camerei
10 g fulgi de fistic
Pregătești tiramisu cu pudră de fistic așa:
Pui fisticul într-un blender și îl mixezi până când devine pulbere. Apoi torni puțin ulei de susan și continui să amesteci până când obții o cremă. Pregătești cafeaua mocca și o lași să se răcească.
Așezați o cratiță cu fundul gros pe foc, torni apa și zahărul și fierbi siropul. Când siropul începe să dea în clocot, îl lași puțin, apoi îl dai deoparte. Începi să mixezi gălbenușurile separat, cu un mixer electric.
Torni siropul în vasul în care ai început să mixezi gălbenușurile și continui să mixezi la viteză mică, aproximativ 10-12 minute, până când amestecul se uniformizează. În acest moment, adaugi mascarpone, amestecând continuu.
La final adaugi crema de fistic, amestecând continuu, până se uniformizează. Rupi pișcoturile în jumătate.
Torni cafeaua preparată într-un castron mic și lat. Apoi o amesteci cu 30 ml de apă la temperatura camerei.
Montezi tiramisu cu pudră de fistic așa:
Iei 4 pahare de câte 140 ml fiecare. Cu ajutorul unui poș, distribui cremă pe fundul fiecărui pahar pentru a crea un prim strat.
Înmoi două jumătăți de pișcoturi în cafea și apă.
Le așezi în interiorul paharului, creând al doilea strat, apoi adaugi alt strat de cremă.
Presari suprafața cu cacao amară și apoi continui cu un alt strat de pișcoturi și cu un altul de cremă.
Închei cu cacao amară, pe care o presari deasupra și pudră de fistic. Lași tiramisu să stea în frigider câteva ore sau peste noapte.
La frigider
Tiramisu cu pudră de fistic poate fi păstrat în frigider timp de cel mult 2-3 zile. Înghețarea nu este recomandată.
Sfat!
Poți, de asemenea, să pregătești crema cu o zi înainte și să montezi tiramisul cu 2-3 ore înainte de servire. Pentru a face o cremă perfectă de fistic, e indicat să adaugi ulei de susan, până când se obține o consistență groasă. Ca alternativă la mascarpone, poți folosi ricotta. În loc de ulei de susan, poți folosi ulei de floarea-soarelui sau ulei de arahide.