Cremă de cacao. Și un moț de frișcă și dulceață de cireșe amare

Cremă de cacao

Fără desert, masa e pustie. Dar nici timpul nu îți permite mereu să pregătești un desert sofisticat. De aceea, alege să faci ceva simplu, dar bun, o cremă de cacao.

 

Cremă de cacao. Și un moț de frișcă și dulceață de cireșe amare

 

Ai nevoie pentru 4 porți de cremă de cacao de:

1 l de lapte

2 linguri de făină

4 linguri de cacao de bună calitate

5 linguri de zahăr

1 plic de zahăr vanilat

50 g unt

 

Pregătești așa:

Iei o cratiță și pui făina, cele 4 linguri de cacao și zahărul. Le amesteci, apoi torni treptat laptele, omogenizând cu grijă.

Pui cratița pe foc mic și amesteci continuu până când crema se îngroașă. Mare atenție, să nu se prindă de fundul cratiței!

Iei cratița de pe foc, pui cratița într-un vas mai mare cu apă rece și amesteci până când se răcește.

La urmă, adaugi și untul, frecând bine. Dai crema la frigider, să se întărească puțin.

Înainte de servire, pui crema de cacao în cupe, cu ajutorul șprițului sau cu ajutorul unei pungi, pe care o tai la un colț.

Sugestie de prezentare:

Dacă ai o dulceață de afine, de cireșe amare sau de zmeură, poți pune câte 2-3 lingurițe între straturile de cremă de cacao, dar și ca decor.

Finalizezi cu un moț de frișcă.

 

 

 

My title page contents