Rulouri de curcan cu umplutură de praz și verdeață

Rulouri de curcan cu umplutură de praz și verdeață

Rulouri de curcan pentru, o rețetă potrivită pentru o masă de sărbătoare în familie. Carnea de curcan este recomandată pentru a fi consumată fără grijă, deoarece curcanii crescuți pentru consum nu primesc steroizi sau hormoni în timpul procesului de creștere. Curcanii ating maturitatea între 4-9 luni de viață. Curcanii mai bătrâni au carnea tare și nu sunt recomandați pentru consum.

 

Rulouri de curcan cu umplutură de praz și verdeață

Porții: 4

Preparare: 50 minute

Coacere: 90 minute

 

Ai nevoie pentru rulouri de curcan de:

800 g piept de curcan

20 g ciuperci uscate

2 cepe

300 g praz

1 morcov

2 roșii

2 felii de pâine albă uscată

2 linguri de ulei

2 linguri de pătrunjel tocat

2 albușuri

Nucșoară rasă

Sare, piper

150 ml vin alb

2 lingurițe supă de legume

1 foaie de dafin

200 g ciuperci champignons mici

1 linguriță amidon

 

Pregătești rulourile de curcan așa:

1. Pui ciupercile uscate la hidratat în 300 ml apă, circa 30 de minute. Speli carnea, o usuci cu un șervet de bucătărie și o bați puțin ca pentru șnițele.

2. Cureți ceapa, o speli și o toci. Speli și cureți prazul și morcovul, apoi le tai mărunt. Speli și tai roșiile în opt părți. Scurgi ciupercile și păstrezi apa în care au stat la hidratat. Fărâmițezi pâinea albă. Pui o linguriță de ulei într-o cratiță și călești prazul timp de 3 minute. Încorporezi ciupercile, pătrunjelul, pâinea, albușul, sarea, piperul și nucșoara. Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius.

3. Condimentezi carnea, apoi întinzi amestecul cu praz peste ea. Rulezi carnea începând din partea mai lungă, legi ruloul astfel format cu o sfoară de bucătărie și îl prăjești în restul de ulei. În cele din urmă, călești tot acolo și ceapa și morcovul. Încorporezi roșiile, torni apa păstrată de la ciuperci și vinul alb, apoi adaugi supa și foaia de dafin. Acoperi cu un capac și fierbi înăbușit la cuptor circa 90 de minute. Umpli vasul cu sos de friptură.

4. Pregătești ciupercile. Torni din sosul de la friptură peste ciupercile puse într-o tigaie și le lași să fiarbă circa 15 minute. Apoi legi ciupercile cu amidon și le servești alături de rulourile de carne.

 

Sugestie! În tavă, pe lângă rulourile de carne, poți pune și alte legume, după preferință. Poți pregăti acest fel de mâncare chiar și pentru masa de sărbători.

 

 

My title page contents