Gourmet

Carpaccio de ciuperci

Ciupercile sunt bune, usor de gasit si usor de preparat. Si unde mai pui ca nici nu ingrasa si sunt o alegere buna pentru orice dieta.

Ingrediente:

  • 400 de grame de ciuperci – pe care le tai in felii foarte subtiri
  • 50 ml ulei de masline
  • 20 grame ceapa
  • un usturoi tocat marunt
  • 5 linguri de otet
  • 10 grame cimbru
  • zahar, sare, piper – amestecate cu 30-40 ml de apa – si le torni peste ciuperci.

[badge style=”blue”]Mod de preparare:[/badge]

Ai la indemana doua posibilitati:

Rece:  Ciupercile se taie in felii foarte, foarte subtiri. Din celelalte ingrediente, prepari un sos cu care stropesti ciupercile.

Cald:    Ciupercile se taie in felii putin mai late. Apoi, le rumenesti pe grill sau in tigaie si le lasi sa se scurga pe un servetel. Le sarezi si le piperezi.

Sosul vinaigrette:   Toci ceapa si usturoiul marunt, apoi adaugi cimbrul.  Incingi uleiul de masline si adaugi pe rand ceapa, usturoiul, otetul si cimbrul.

Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si zahar. Feliile de ciuperci se asaza frumos pe o farfurie, turnand peste ele sosul cald vinaigrette.

 

 

Jakob Hausmann

Jakob Hausmann este chef. Si nu orice fel de chef, ci unul elvetian. Precis si riguros ca un ceas de marca. Detinatorul celebrului restaurant Mica Elvetie, din Centrul Istoric, Jakob este un gourmand iubitor de mancare gourmet. Jakob Hausmann este totodata consilier gastronomic si a consiliat zeci de alte locatii, printre care Alpin Hotel, Clasico, Black Tulip etc

Related Articles

Back to top button