Dovlecei umpluți cu cușcuș poate fi o alegere pentru o masă ușoară de vară. De ce să alegi să consumi dovlecel? Dovlecelul conține zero grăsimi și este bogat în apă și fibre. De asemenea, conține cantități semnificative de vitamine B6, riboflavină, folat, C și K și minerale, cum ar fi potasiu și mangan.
Dovlecelul de vară conține, de asemenea, fitonutrienți antioxidanți și antiinflamatori. Acest lucru face ca dovlecelul să fie un aliment bogat în nutrienți, pe care ar trebui să-l incluzi în dieta ta.
Porții: 4
Preparare: 30 de minute
Coacere: 40 de minute
Dovlecei umpluți cu cușcuș
Ai nevoie de:
150 g cușcuș
2 ardei grași roșii
120 ml supă de legume
½ legătură de mentă
3 linguri ulei de măsline
2 linguri suc de lămâie
Sare, piper
2 dovlecei a câte 500 g fiecare
60 g unt
200 g telemea de oi
Pregătești dovlecei umpluți cu cușcuș așa:
Încingi cuptorul la 250 de grade Celsius. Speli și tai ardeii grași în două, apoi îi cureți de semințe. Așezi jumătățile de ardei pe o tavă și le coci la cuptor pentru circa 10 minute sau până când pielița acestora face bășici. Apoi scoți ardeii din cuptor și îi pui într-un castron, acoperiți cu un prosop umed. Îi lași așa să se răcorească puțin. Apoi îi cureți de coajă și îi tai cuburi.
Reduci temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius. Pregătești cușcușul cu supă de legume, conform indicațiilor de pe ambalaj. Amesteci ardeii cu menta tocată și cu uleiul de măsline și îi înglobezi în cușcuș, adăugând și sucul de lămâie, și sare și piper, după gust.
Cureți dovleceii, și îi tai în jumătăți, pe care îi golești lăsând o margine subțire. Îi umpli apoi cu amestecul de cușcuș și îi așezi într-o formă de sufleu unsă cu ulei.
Zdrobești telemeaua de oi cu furculița și o presari peste sufleu. Presari uniform și fulgi de unt. Coci sufleul în cuptorul preîncălzit, timp de circa 25-30 de minute. Când e făcut, scoți sufleul și îl servești fierbinte.
Poți presăra puțin pătrunjel și/sau mărar verde. de asemenea, poți adăuga și alte ingrediente cum ar fi mazăre sau fasole verde.