Salată verde mixtă cu cartofi – Cartofii noi sau timpurii sunt recoltați înainte de coacerea completă. Aleși de dimensiuni cât o nucă, aceștia se caracterizează printr-o prezență scăzută de amidon și o coajă foarte subțire, aproape transparentă, ceea ce îi face să fie perfecți pentru a fi preparați întregi, fără a fi curățați.
Salată verde mixtă cu cartofi noi
Porții: 4
Preparare: 15 minute
Fierbere: 20 de minute
Ai nevoie de:
500 g cartofi noi mici
Sare
300 g salată verde mixtă
1 bulb mic de fenicul
5 linguri ulei de măsline
2 linguri suc de lămâie
2 linguri oțet balsamic alb
1 lingură capere
1 linguriță amestec de ierburi de Provence uscate
Piper
Zahăr
Pregătești așa:
Cureți cartofii și îi speli bine, apoi îi pui la fiert în apă cu sare timp de circa 20 de minute. Îi scurgi și îi lași să se răcească.
Speli și cureți salata, apoi o rupi bucăți. Speli bulbul de fenicul, îl cureți, îl tai sferturi și apoi în fâșii. Pentru dressing, amesteci uleiul de măsline cu suc de lămâie, oțet balsamic, capere, sare, piper, 1 praf de sare și verdeață.
Iei farfuriile și așezi mai întâi salata verde mixtă, feniculul și cartofii. Stropești apoi salata cu dressingul preparat și o ornezi cu frunzulițe de busuioc sau cu ce preferi.