Miel copt la cuptor cu cartofi – Mielul copt la cuptor, servit alături de o garnitură de cartofi este un fel de mâncare clasic de Paște, destul de ușor de preparat. Carnea de miel și cartofii copți sunt o potrivire perfectă, unul dintre felurile tradiționale tipice, care merg bine pentru o masă de sărbătoare cu adevărat reușită. În comparație cu mielul pregătit în tigaie sau sub formă de tocană, în versiunea coaptă, carnea este cu siguranță mai corpolentă și crocantă.
Miel copt la cuptor cu cartofi
Porții: 4
Pregătire: 20 de minute
La marinat: 12 ore
Coacere: 1 oră și 30 de minute
Ai nevoie de:
1 kg cartofi noi
2 căței de usturoi
1 pahar de vin alb
2 crenguțe rozmarin
2 foi de dafin uscat
1 crenguță de cimbru
Sare după gust
Piper după gust
Ulei de măsline extra virgin după gust
Pregătești așa:
Speli bine mielul și îl zvânți cu un șervet de bucătărie curat. Apoi, cu un cuțit, faci mici incizii adânci în apropierea osului. Speli și pregătești ierburile. Cureți usturoiul și lași mielul să se marineze cu ierburile într-un amestec de apă și sare: 100 ml de apă și 30 g de sare.
După ce lași carnea în marinată timp de cel puțin 12 ore, continui cu preparatul. Speli și cureți de coajă cartofii, apoi îi lași să se albească în apă sărată timp de aproximativ 10 minute. După acest timp îi scurgi, îi usuci și îi ungi cu ulei, după care îi pui într-o tavă de copt cu un cățel de usturoi și rozmarin.
Aranjezi carnea de miel pe pat pe cartofi, condimentând totul cu sare și piper și coci preparatul la 200 ° C timp de 45 de minute. În acest moment, presari mielul cu un pahar de vin alb sec și continui să gătești. Din când în când, întorci cartofii pentru a preveni arderea lor în partea de sus. Servești preparatul fierbinte.