Tort de vanilie cu căpșuni și ciocolată pentru un răsfăț în familie! Combinația de căpșuni și ciocolată nu este altceva decât perfectă, simplă și gustoasă. Pentru a obține echilibrul acestui tort, trebuie doar să adaugi puțină vanilie la aceste două ingrediente… Și iată cum vei aduce la masă un tort pentru gurmanzi, care va cuceri cu siguranță toată familia, de la mic la mare. Rezultat garantat!
Sezonul căpșunilor inspiră diverse preparate de patiserie, de la cele mai tradiționale deserturi până la cele mai neașteptate. Iată unul dintre acestea:
Tort de vanilie cu căpșuni și ciocolată
Porții: 12
Pregătire: 60 minute
Gătire: 40 minute
Ai nevoie pentru baza de cacao de:
200 g făină 00
450 ml lapte integral
un plic de praf de copt
250 g zahăr tos
75 g de pudră de cacao neîndulcită
35 g unt
Ai nevoie pentru crema de vanilie de:
250 ml smântână
2 gălbenușuri de ou
250 ml lapte
50 g zahăr
1 lingura de făină
vanilie
Ai nevoie pentru glazura de ciocolată de:
100 g ciocolată neagră
50 g unt
2 linguri apă
250 g căpșuni
Pregătești tort de vanilie cu căpșuni și ciocolată așa:
Mai întâi, pregătești baza de cacao a tortului de vanilie cu căpșuni și ciocolată: într-un castron, adaugi ingredientele uscate (făină, praf de copt, zahăr și cacao neîndulcită), laptele și untul și amesteci. Amestecul va fi neted și omogen.
Torni amestecul obținut într-o formă rotundă de tort cu un diametru de 20 cm, tapetată cu unt și făină. Coci timp de aproximativ 40 de minute într-un cuptor static la 160 ° Celsius.
Când baza de cacao este gata, o lași să se răcească complet.
Între timp, pregătești crema de vanilie (cu 2 gălbenușuri de ou, 250 ml lapte, 50 g zahăr și 1 lingură de făină): toate ingredientele amestecate și puse pe foc până capătă consistența unei creme. Atenție, trebuie să amesteci tot timpul, pentru a nu se prinde crema de vas. La final, adaugi o păstaie de vanilie. Când e gata, lași crema de vanilie să se răcească.
Pregătești glazura de ciocolată la bain-marie, topind ciocolata neagră împreună cu untul și câteva linguri de apă.
Adaugi frișca bătută în crema de vanilie și lași crema să se odihnească în frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de utilizare.
Tai baza de cacao în 3 straturi și umpli tortul cu crema de vanilie. La final, îmbraci tortul cu glazura de ciocolată și îl decorezi cu căpșuni.