Supă de linte - perfectă pentru zilele reci de iarnă

Supă de linte – perfectă pentru zilele reci de iarnă. Supa de linte este un prim fel de mâncare atemporal, cald și revigorant, perfect pentru cele mai reci zile de iarnă. Cu câteva ingrediente simple vei aduce la masă un fel de mâncare gustos și autentic, care îmbunătățește cel mai bine gustul acestei leguminoase.

Prazul și ierburile aromatice vor da aromă, cartofii vor adăuga o notă cremoasă și apoi câteva roșii cherry și un vârf de turmeric vor da o culoare mai vie și mai atrăgătoare. Odată gata, poți servi supa cu crutoane crocante, prăjite la cuptor cu ulei și oregano, pentru a completa cu gust această supă delicioasă.

Supă de linte

Porții: 4 persoane

Pregătire: 20 de minute

Gătire: 45 de minute

Ai nevoie de:

250 g linte uscată

100 g praz

250 g cartofi

180 g roșii cherry

2 frunze de dafin

ulei de măsline extravirgin după gust

1 linguriță pudră de turmeric

1 l apă

Piper negru după gust

Sare după gust

Oregano după gust

Ai nevoie pentru crutoane:

1 pâine neagră cu cereale

Ulei de măsline extravirgin după gust

Sare după gust

Piper negru după gust

Oregano după gust

Pregătești supă de linte așa:

Pentru a pregăti supa de linte, toci mărunt partea albă a prazului. Cureți cartofii și îi tai în cubulețe de 1 cm. Încălzești un strop de ulei în tigaie, adaugi prazul și îl lași să se rumenească.

Adaugi cartofii în oală. Apoi adaugi și lintea (clătită în apă, în prealabil) și apă.

Condimentezi cu turmeric și frunze de dafin, amesteci și, din momentul în care începe să fiarbă gătești la foc mediu-mic timp de 25-30 de minute, timp în care amesteci ocazional. Nu adaugi sare acum, altfel lintea va rămâne tare.

Între timp, pregătești crutoanele:

Tai pâinea cubulețe. Pui crutoanele pe o foaie de copt și le condimentezi cu sare, piper, ulei și oregano proaspăt. Prăjești pâinea într-un cuptor preîncălzit la 200° în modul ventilat timp de 8 minute. Spălați și tăiați roșiile în jumătate.

Apoi adaugi roșiile cherry și continui să gătești aproximativ zece minute. Verifici dacă s-a fiert lintea (după bunul plac), condimentezi cu sare și piper și iei oala de pe foc. Lași supa să se odihnească câteva minute. Servești supa fierbinte adăugând un strop de ulei de măsline extravirgin, piper ras și crutoane.

Conservare

Supa de linte se poate păstra la frigider 1 zi, dacă ai adăugat roșii. Fără roșii se poate păstra 3 zile. De asemenea, o poți congela după gătit, dacă ai folosit ingrediente proaspete.

Sfat

Pentru a face supa de linte și mai gustoasă, o poți îmbogăți cu o crustă de brânză sau cu niște ciuperci porcini uscate.

My title page contents