Animale de companie potrivite pentru copii mici. Ce animăluț e mai potrivit?

Animale de companie potrivite pentru copii mici. Ce animăluț e mai potrivit?

Ce animale de companie potrivite pentru copii mici cunoști? Câinii și pisicile se află în vârful piramidei. Le plac oamenii, vor trăi de bună voie cu tine și sunt relativ ușor de îngrijit. Dar dacă nu poți sau nu dorești un câine sau o pisică și dacă ai un copil mic care vrea cu disperare un animal de companie, poate vrei să afli ce alte animale de companie sunt recomandate.

 

Iată câteva opțiuni pentru tine și copilul tău:

 

Animale de companie potrivite pentru copii mici. Peştii

Pentru un copil mai mărișor s-ar putea să nu fie animalul preferat. De ce? pentru că peștele nu poate fi îmbrăcat, așa cum se întâmplă cu un cățeluș. Adevărat, dar peștii sunt remarcabil de liniștiți și frumoși, o plăcere să fie priviți și sunt o primă experiență pentru copiii mici. Deoarece trebuie să fie hrăniți zilnic și este relativ ușor să lași un copil de 3 ani să facă acest lucru. Explică-i, totuși, copilului că prea multă hrană poate afecta peștii și îi poate suprasolicita.

Totuși, nu lăsa copilul să ia contact cu peștișorii.Tu vei fi cel care curăță acvariul Și, deși peștii transportă germeni și boli, cum ar fi salmonella, care pot fi răspândite la oameni, transmisia este rară. Gândește-te cu atenție la locul în care vei așeza acvariul. Ai în vedere, să fie poziționat într-un loc în care copilul să poată vedea peștișorii, dar să nu ajungă la apă și să-i deranjeze/rănească. Ia în calcul și faptul că peștii tind să moară mai repede și mai ușor decât alte tipuri de animale de companie.

Porcușorii de Guineea

De ce sunt pe lista bună? Pentru că sunt mult mai prietenoși decât animalele asemănătoare lor: iepuri, hamsteri. Porcușorii de Guineea sunt animalele de companie ideale pentru copii. Uneori sunt blânzi, dar câteodată își pot zgâria sau mușca stăpânul. Porcușorii de Guineea adoră compania și e recomandat să crești cel puțin două exemplare. Cel mai ușor este să îi achiziționezi de la o vârstă fragedă. Sunt curioși, iubitori și comunicativi. Durata medie de viață a porcușorului de Guineea este cuprinsă între 4 și 8 ani.

Pisicile

Pisicile sunt preferate de copii. Cine poate rezista unei feline pufoase? Pisicile obișnuite, independente, au nevoie de mai puțină atenție decât câinii, dar nu de mai puțină implicare. Ca și câinii, pisicile necesită controale veterinare regulate și imunizări. Este important să alegi o pisică potrivită pentru a fi în jurul copiilor. O pisică poate fi o alegere mai bună decât un câine, dacă spațiul de locuit este limitat.

Animale de companie potrivite pentru copii mici. Câinii

Un cățeluș drăguț este, probabil, cel mai clasic animal de companie. Reține că alegerea câinelui ideal implică mai mult decât o simpatie de moment. Unii câini ar putea fi nepotriviți pentru copii. Înainte de adoptarea unui câine, asigură-te că acesta este sociabil, dresat și sigur în jurul copiilor. Orice rasă de câini are nevoie de multă iubire, atenție și îngrijire. Puii trebuie să fie dresați și sunt necesare exerciții zilnice, dar și controale veterinare și imunizări regulate.

My title page contents