Apă de castravete: descoperă beneficiile acestei băuturi!

Consumul de apă de castravete în fiecare zi este o alternativă excelentă pentru hidratarea zilnică. În plus, este un remediu care are multe beneficii și este la fel de sănătos ca apa tradițională. Castravetele este o legumă care conține cantități mari de vitamina C, are acțiune detoxifiantă, nu conține grăsimi și nici calorii, astfel încât apa combinată cu castravete oferă multe proprietăți benefice.

Dacă nu poți bea cantitatea recomandată de lichide în fiecare zi, poți alege să consumi apă de castravete. Îți va aduce numeroase beneficii. Apa de castravete hidratează corpul și oferă vitamine și minerale benefice organismului. Castravetele conferă o aromă plăcută apei. Pur și simplu, combinația de apă și castraveți se dovedește a fi o alternativă sănătoasă pentru a asigura o hidratare adecvată și un aport suplimentar de nutrienți esențiali. Pe de altă parte, nu este o băutură curativă sau terapeutică, deoarece nu ameliorează boala.

În consecință, acest lucru produce efecte pozitive atât asupra sănătății fizice, cât și asupra sănătății mentale.

Iată 9 motive pentru a bea apă de castravete în fiecare zi:

1. Promovează bunăstarea generală

Consumul de apă de castravete este recomandat în unele cazuri cu probleme de sănătate, dar acesta nu poate înlocui medicamentele sau terapiile prescrise de profesionist. De fapt, înainte de a începe un consum prelungit, este de preferat să consulți medicul, pentru a evalua orice risc de efecte nedorite.

Castravetele conține flavonoide și taninuri care pot ajuta la inhibarea efectelor negative ale radicalilor liberi. Acestea din urmă reprezintă un factor de risc pentru îmbătrânirea prematură și bolile cronice. Un studiu publicat în revista medicală Nutrition Reviews arată că un consum optim de apă este esențial pentru numeroase procese importante care au loc în organism. Dacă adaugi apei substanțele nutritive furnizate de castravete, vei obține beneficii suplimentare. Pe lângă contracararea deshidratării, consumul acestei băuturi are următoarele beneficii:

  • Îmbunătățește performanța fizică și combate oboseala;
  • Crește performanța cognitivă,
  • Întărește funcțiile gastrointestinale;
  • Promovează funcțiile renale;
  • Reglează echilibrul apei și al sărurilor minerale;
  • Îmbunătățește funcția inimii;
  • Previne durerile de cap cauzate de deshidratare;
  • Îmbunătățește sănătatea pielii;
  • Reduce riscul bolilor degenerative.

2. Contribuie la reducerea grăsimilor

Consumă apă de castravete și slăbește! Această băutură naturală te va ajuta să reduci grăsimile acumulate în cele mai problematice zone, precum șoldurile și abdomenul. Datorită proprietăților sale de purificare și drenare, castravetele va permite eliminarea toxinelor și a grăsimilor moarte care tind să se acumuleze în zonele critice ale corpului. Cu siguranță, vei observa diferența.

3. Este o băutură hidratantă

Fără apă, corpul nu poate funcționa corect. Știi deja că ar trebui să bei în mod normal între 6 și 8 pahare de apă pe zi. Dacă însă nu-ți place apa simplă și pur și simplu nu poți s-o bei, încearcă apa de castravete. Datorită gustului său, vei accepta mai ușor această combinație și îi vei oferi corpului hidratarea de care are nevoie. În plus, datorită acestui extract de castraveți, poți oferi corpului o doză suplimentară de vitamine și minerale, toate fără zaharurile adăugate care sunt prezente, în schimb, în majoritatea băuturilor de pe piață.

4. Reduce tensiunea arterială

O tensiune arterială ridicată poate duce la probleme de rinichi, inimă și chiar ale ochilor. Apa de castravete este ideală pentru menținerea tensiunii arteriale la niveluri optime. Potasiul conținut în această băutură îți va permite să-ți stabilizezi tensiunea arterială în câteva zile. De aceea, bea regulat apă de castravete și veț observa rezultatele în curând.

5. O băutură bună pentru piele

Dacă ai pielea uscată, această apă oferă hidratarea și catifelarea de care are nevoie. Vei descoperi că apa de castraveți este o cremă hidratantă excelentă, care îți poate îmbunătăți aspectul pielii, oferind luminozitate și hidratare. Mai mult, datorită siliconului natural al castravetelui, vei putea elimina și impuritățile.

6. Reduce apetitul

Dacă ți-e foame sau ai senzația că îți este, încearcă să bei un pahar din acest extract. Adesea există o senzație asociată cu foamea, când în realitate este vorba pur și simplu despre sete. Încearcă să bei un pahar de extract de castraveți: te va ajuta să-ți „umpli” burta și să te hidratezi.

7. Ajută mușchii

Apa de castravete este un aliat excelent pentru a menține mușchii în stare perfectă. De fapt, siliconul prezent în castravete oferă un mare beneficiu pentru mușchi. Deci, nimic mai bun decât să bei un pahar de apă de castravete la finalul activității fizice. Vei observa diferența: de fapt, mușchii tăi vor rămâne sănătoși și puternici.

8. Adio cearcăne!

Castravetele este un aliat perfect pentru a îmbunătăți aspectul feței. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, poți elimina atât cearcănele, cât și pungile care se formează uneori sub ochi. Fără îndoială, un remediu frumos natural de neprețuit.

9. Apa de castravete este hrănitoare

Apa este un element fundamental pentru corpul nostru. Cu toate acestea, apa simplă, în general, nu este în sine o sursă bogată de vitamine și minerale. Conform unui articol publicat în revista Live Science, un castron de castraveți oferă doar 16 calorii. În plus, acoperă aproximativ 4% din necesarul zilnic de potasiu, 3% din fibre și 4% din vitamina C. Oferă, de asemenea, cantități mici de vitamina K, magneziu, potasiu, mangan și vitamina A.

 

Cum se face apa de castravete

Pe lângă castraveți, poți folosi și alte ingrediente sănătoase precum lămâie și ghimbir.

Ingrediente necesare: 

½ pahar de apă (100 ml)

½ castravete

Sucul de la o lămâie

3 frunze de mentă

1 cub de gheață

Pregătești așa:

Mai întâi, pui toate ingredientele în blender, cu excepția frunzelor de mentă.

Apoi amesteci câteva minute, până când obții o băutură fină.

La final, pentru decor, pui câteva frunze de mentă și consumi băutura proaspătă, pentru a beneficia de toate proprietățile acesteia.

 

My title page contents