Există băuturi care te ajută să dormi? Se pare că da: există băuturi care te pot ajuta să te odihnești mai bine.

Toate sunt băuturi naturale, pe care le poți prepara cu ușurință acasă, cu puține ingrediente și în câteva minute. În plus, te ajută să te relaxezi și să dormi liniștit.

Iată 5 băuturi care te ajută să dormi, pe care să le bei înainte de culcare:

1. Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel, la fel ca multe alte ceaiuri din plante, te ajută să-ți rezolvi problemele digestive și tulburările ușoare ale somnului. În  200 ml de apă fiartă adaugi o lingură de flori de mușețel uscate. Lași să se infuzeze aproximativ zece minute înainte de a bea.

2. Laptele – una dintre cele 5 băuturi care te ajută să dormi

Laptele conține aminoacidul L-triptofan, care se transformă în 5-HTP (5 – hidroxitriptofan) și eliberează serotonină relaxantă. Este, de asemenea, o băutură bogată în calciu care ajută la somn. Înainte de culcare, nu este nimic mai bun decât un pahar de lapte fierbinte, în care ao adăugat o lingură de miere!

3. Infuzie de roiniță

Roinița face parte din familia mentei și ajută la combaterea insomniei și a stresului. Pentru prepararea infuziei sunt necesare 4,5 g de frunze de roiniță și 150 ml de apă clocotită. Ceaiul se bea fierbinte, simplu sau cu puțin zahăr sau miere.

4. Suc de cireșe – o alegere dintre cele 5 băuturi care te ajută să dormi

Cireșele sunt bogate în melatonină, un hormon care reglează somnul. Două pahare de suc de vișine, unul dimineața și unul seara, te vor ajuta să câștigi o oră de somn! Vei adormi mai repede. De ce să nu încerci?

5. Smoothie de banană

Bananele, bogate în potasiu și magneziul, pot fi considerate adevărate relaxante naturale. De asemenea, bananele, la fel ca și laptele, conțin aminoacidul L-triptofan, care este transformat în 5-HTP (hidroxytriptofan), care la rândul său este transformat în serotonină și melatonină. Dacă amesteci jumătate de banană cu jumătate de cană de lapte într-un mixer, vei obține un smoothie excelent de banane. Te va ajuta să te relaxezi înainte de a merge la culcare sau să obții energia potrivită pentru a face față unei noi zile!

My title page contents